Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cele 40 de miliarde de lei vechi, de la Ministerul Dezvoltării, pentru lucrarea de la Industrialul de jos, au intrat în bugetul Câmpulungului

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 750

Iată în continuare care sunt sumele aprobate de aleşi la şedinţa de acum două zile, sume care au rectificat veniturile şi cheltuielile administraţiei publice locale.

Un prim motiv de rectificare a bugetului local l-a constituit suplimentarea bugetului municipiului cu fondurile guvernamentale, acordate de la nivel central, pentru punerea în valoare a uneia dintre cele mai frumoase construcţii din municipiu. Meritul pentru întocmirea documentaţiei şi, în general, pentru intenţia de salvare a monumentului care a găzduit activitate şcolară de la începuturile sale, până în prezent, îi aparţine conducerii Colegiului Tehnic, care, însă, nu poate derula proiectul decât prin intermediul Primăriei.    

Liceul condus de Adriana Nedelcu face obiectul unui contract, încheiat în primăvara acestui an, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru renovarea clădirii cunoscute sub denumirea „Industrialul de jos” sau fostul „Liceu de fete”. Şcoala a accesat o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, gestionat de minister, iar derularea lucrărilor va fi coordonată de către municipalitate, ca autoritate căreia i se subordonează instituţiile de învăţământ. Întrucât, în baza contractului de finanţare din 24 aprilie 2018, i-a fost alocată suma de 3.945.810 lei pentru punerea în operă a lucrării de „Modernizare, reabilitare şi recompartimentare interioară a clădirii Colegiului Tehnic, situată în strada Negru Vodă, nr.145”, a fost nevoie de votul aleşilor municipali pentru introducerea acestor bani în bugetul Câmpulungului. Prin urmare, cei care au lucrat documentaţia pentru şedinţa de miercuri după-amiază au inclus pe ordinea de zi solicitarea de majorare a secţiunilor de venituri şi cheltuieli ale bugetului local cu cele aproape 40 de miliarde de lei vechi, alocate prin P.N.D.L. pentru susţinerea restaurării imobilului-monument central.

Se iau bani din fondul de rezervă pentru a se plăti datoria către Geamănu şi bursele elevilor de la „Dinicu Golescu” 

Gestionarii banului public au început să consume fondul de rezervă al anului 2018. Pentru dezbaterea Legislativului de la jumătatea acestei săptămâni, Executivul Primăriei a cerut votul pentru a putea folosi 200.000 de lei, ca să achite unele „daravele”. Cum este suma de 177.000 de lei, pentru recuperarea căreia afaceristul Dorel Geamănu a declanşat formalităţile de executare silită a Primăriei Câmpulung, fosta parteneră de contract în investiţia de reabilitare a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. Banii reprezintă penalităţi de întârziere aplicate pentru neplata la timp a sumei ivite suplimentar preţului lucrării, cheltuieli de judecată - întrucât Geamănu a acţionat în instanţă autorităţile locale şi a câştigat -, plus cheltuieli de executare silită.

În afara celor 177.000 de lei, luaţi din rezervele municipiului, pentru a-i fi plătiţi unuia dintre cei mai fideli colaboratori ai Primăriei din categoria „abonaţilor” la lucrări cu statul, alţi 23.000 de lei, procuraţi din aceeaşi sursă financiară, vor servi nevoii Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” de a acoperi necesarul cu bursele elevilor. Banii au fost solicitaţi de conducerea liceului la jumătatea acestei luni, pentru a rezolva în trimestrul II urgenţa pentru care s-a adresat finanţatorului.

Se consumă şi ce-a rămas pe „fundul” excedentului bugetar  

Şi excedentul lui 2017 - ce a rămas nedistribuit intenţiilor de investiţii din 2018 - este pe mai departe o plasă de siguranţă pentru necesităţi apărute pe parcursul anului. De pildă, pe 25 aprilie 2018, directoarea Steluţa Popescu a depus o solicitare la Primărie, în ideea de a obţine 5.000 de lei, pentru dotarea Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” cu un sistem multifuncţional, necesar bunei desfăşurări a examenului de evaluare naţională. 

Nu puteau lipsi Investiţiile Primăriei de la împărţirea banilor puşi de-o parte pentru zile negre. Altfel spus, Primăria îşi împarte singură economiile, pentru a le folosi unde mai este nevoie de una-alta. 8.000 de lei sunt ceruţi de societatea subordonată, Edilul CGA SA, pentru un schimbător de căldură la bazinul de înot. Iar 25.000 de lei vor fi utilizaţi pentru sistemul de preparare a apei calde menajere pentru blocul A1 ANL. 

Două şcoli au cerut permisiunea aleşilor să-şi cheltuiască banii 

În afara fondurilor dislocate din bugetul local, au existat două adrese înaintate de tot atâtea unităţi şcolare, care le-au cerut aleşilor permisiunea de a folosi propriile venituri. Şcoala Gimnazială „Theodor Aman” doreşte să consume excedentul din anii anteriori, care n-a fost distribuit dotărilor propuse de instituţie, în sumă de 11.000 de lei, pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii. Iar Petre Parghel a cerut autorităţilor să-i aprobe majorarea bugetului de venituri proprii şi subvenţii tot cu 11.000 de lei, încasaţi pentru Clubul Sportiv Şcolar „Dinicu Golescu”. 

The most visited gambling websites in The UK