Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Berevoeşti şi Dragoslavele a fost aprinsă Flacăra Centenarului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1105

b_400_250_16777215_10_images_2284_flacara2.jpg54 din cei 200 de musceleni care au plecat pe front în Primul Război Mondial, din comuna Berevoeşti, şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă. Pentru ei, ca şi pentru miile de argeşeni căzuţi pe front, eroii Primului Război Mondial, Consiliul Judeţean Argeş a iniţiat „Flacăra Centenarului”, pentru ca numele lor să fie pomenite acum, în Anul Centenarului.

Tocmai de aceea, joi, zi de mare sărbătoare, de Înălţarea Domnului, la Monumentul Eroilor din Berevoeşti, în cadrul slujbei de pomenire au fost citite numele tuturor acestor eroi. Şi aici, ca şi în celelalte localităţi din Argeş, după aprinderea „Flăcării Centenarului”, de către preşedintele Dan Manu şi primarul Florin Proca, după momentele în care au fost prezentate cele mai importante evenimente istorice din perioada 1916 - 1918 şi după ce au fost depuse coroanele de flori la monument, au fost înmânate „Diplomele de Centenar”, oferite urmaşilor eroilor Primului Război Mondial, în semn de recunoştinţă pentru curajul, jertfa şi eroismul înaintaşilor.

Fiu al comunei Berevoeşti, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, s-a numărat printre cei care au primit „Diploma Centenarului”, bunicul său luptând pe frontul din Primul Război Mondial. Mai mult, preşedintele Dan Manu a moştenit, de la bunic, un plug pe care Regele Ferdinand l-a oferit familiilor celor care au luptat pe front, împroprietărindu-i în acelaşi timp şi cu două pogoane de pământ.

„Flacăra Centenarului” a fost aprinsă, de Ziua Eroilor, şi în comuna Dragoslavele. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Simona Brătulescu, şi primarul Ion Băcioiu au aprins „Flacăra” simbolică la Monumentul Eroilor din localitate. Tot în această zi, locuitorii din Dragoslavele au sărbătorit şi Ziua Comunei, prilej pentru comunitate să fie alături de administraţia locală la serbarea câmpenească organizată. Din partea Consiliului Judeţean Argeş, vicepreşedintele Simona Brătulescu i-a înmânat primarului Ion Băcioiu, ca reprezentant al localităţii, în zi de sărbătoare, o plachetă de excelenţă, în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată în dezvoltarea comunei şi în promovarea culturii şi a tradiţiilor. Claudiu VIŞAN

The most visited gambling websites in The UK