Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Inspecţia Judiciară va verifica Parchetele din Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 568

Printr-un comunicat transmis pe 16 mai 2018, Consiliului Superior al Magistraturii anunţă că echipe ale Inspecţiei Judiciare vor efectua, până la 8 iunie, controale tematice privind măsurile luate de procurori şi conducerile Parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi, mai vechi de cinci ani de la data sesizării. Printre entităţile care vor fi supuse controlului se află şi Parchetele de pe lângă Judecătoriile Câmpulung, Curtea de Argeş, Topoloveni, Costeşti şi Piteşti.
Potrivit Inspecţiei Judiciare, în timpul controlului va fi supusă verificării activitatea de urmărire penală şi supraveghere a cercetărilor efectuate de organele poliţiei judiciare, respectiv verificarea, prin solicitarea de date şi informaţii de la prim-procurorii parchetelor precizate, a dosarelor amintite, precum şi identificarea cauzelor care determină prelungirea în timp a soluţionării dosarelor din categoria mai sus precizată.
De asemenea, inspectorii judiciari vor verifica activitatea de îndrumare şi control a procurorilor cu funcţii de conducere privind dosarele penale cu autori cunoscuţi, mai vechi de cinci ani de la data sesizării, controlul operativ curent ori controlul tematic, remedierea deficienţelor constatate în urma unor controale anterioare şi eficienţa activităţilor de control. În altă ordine de idei, controlul va viza şi situaţia resurselor umane ale unităţilor de parchet, schema de personal şi gradul de ocupare a posturilor, ştiut fiind că în Argeş sunt parchete unde nu toate posturile de procurori sunt ocupate. În unele cazuri, prim-procurorii sunt nevoiţi să lucreze singuri sau doar cu un om în subordine, ceea ce implică angrenarea colegilor de la structurile ierarhic superioare, cu preluarea anumitor cauze. Raportul final al Inspecţiei Judiciare va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK