Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În timp ce poliţiştii locali „frecau menta”, Haos şi nervi întinşi la maxim, din pricina unei străzi blocate

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1518

b_400_250_16777215_10_images_2281_haos.jpgHaos, miercuri, 9 mai, în traficul rutier din centrul Câmpulungului, după ce autorităţile locale au decis să blocheze circulaţia, pe strada Republicii, între „Bărăţie” şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, pentru ca echipele de muncitori, care se ocupă de „amenajarea urbanistică” în zonă, să se poată desfăşura în voie. Şoferii, luaţi pe nepregătite, fără să fie avertizaţi de cineva de situaţia existentă sau măcar dirijaţi de poliţiştii locali (circulaţia era dirijată, la un moment dat, de un muncitor de la ADP), au aglomerat traficul pe Bulevardul „Pardon”, mergându-se, ca-n Bucureşti, bară la bară. Nervii conducătorilor auto au fost puşi la grea încercare până s-au dumirit că există şi rute ocolitoare, iar vorbele de „duh”, în stil neaoş muscelean, la adresa mai marilor urbei n-au încetat să apară.

b_400_250_16777215_10_images_2281_haos2.jpgDupă ce ardelenii de la Grup Corint şi-au bătut joc de ceea ce s-a vrut a fi marea reabilitare a centrului istoric al Câmpulungului, autorităţile locale au luat pe cârca lor această responsabilitate, încercând să ducă la bun-sfârşit proiectul, dar pe bucăţi. În oraş se simte atmosfera de şantier încă din luna aprilie, atunci când au demarat lucrările de reabilitare ale parcului din Piaţa Jurământului, parte din proiectul „Amenajare urbanistică pe străzile Negru Vodă şi Republicii, între Bulevardul Pardon şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada General Teodorescu”, în valoare de 1.950.587,34 lei, un preţ destul de bun faţă de cel precizat de proiectant, în sumă de 3.217.249 lei. În paralel, în zona blocurilor de la Piaţa Jurământului, reprezentanţii societăţii Edilul CGA efectuează lucrări la conductele de apă, pentru a nu împiedica mai târziu asfaltarea străzilor cu aceste remedieri. De miercuri, 9 mai, Primăria Câmpulung a decis să închidă circulaţia pe strada Republicii, între „Bărăţie” şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, urmând ca echipele de muncitori să intervină şi pe partea carosabilă.

b_400_250_16777215_10_images_2281_haos3.jpgDin păcate, lucrările au început cu stângul, utilajul venit de la Piteşti în vederea decopertării covorului asfaltic fiind inutilizabil. În aceste condiţii putem spune că, cel puţin miercuri, circulaţia a fost oprită degeaba, iar dacă ne luăm după comunicatul Primăriei, toată această poveste va dura circa 6 luni, deşi muncitorii spuneau că lucrările pe Republicii şi Negru Vodă nu vor dura mai mult de două săptămâni. „Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor că, începând cu data de 9 mai 2018, circulaţia rutieră pe strada Republicii, tronsonul cuprins între magazinul AKTA şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, se închide complet pentru o perioadă de timp de aproximativ şase luni. Pe această porţiune se vor executa lucrări de „Amenajare urbanistică pe strada Negru Vodă şi strada Republicii, între Bulevardul „Pardon” şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada General Teodorescu”. În intervalul menţionat, traficul rutier va fi redirecţionat pe ruta ocolitoare, strada Petre Zamfirescu şi strada Matei Basarab. Astfel, sensul de mers de pe strada Petre Zamfirescu, care în prezent este de la strada Nicolae Iorga spre strada Republicii, va fi modificat, urmând să se deruleze de la strada Republicii spre strada Nicolae Iorga. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi rugăm conducătorii auto să se conformeze restricţiilor temporare de circulaţie.”, se arată în comunicatul Primăriei. Zilele trecute, cei mai mulţi dintre şoferii care tranzitau centrul Câmpulungului au fost dezorientaţi în momentul în care, trezindu-se cu drumul blocat în faţă, pentru a merge înainte nu aveau altă alternativă decât a vira la dreapta, pe o stradă pe care, în mod normal, accesul era interzis. Autorităţile locale au rezolvat problema aşa cum numai românii ştiu s-o facă: au înfăşurat indicatorul cu o pungă de plastic, care, culmea, e transparentă, iar calea pe interzis a devenit liberă.

Cu această ocazie au mai fost modificate şi alte indicatoare de circulaţie. Adică, pe strada Richard, care coboră din spatele Pieţei Centrale către strada Republicii, pe lângă „Terasa lui Ionică” a fost „pricopsit” cu un semn de „Interzis”, de la terasă în jos. La fel şi pe străzile C.D. Aricescu (care leagă Matei Basarab de Republicii şi ajunge la Clinica „Pargasat”) şi Ing. Dragoş Băjan (de la Spitalul Municipal la Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu”) a fost restricţionată intrarea spre Republicii. La fel, nu se mai poate trece pe strada Constanţiu Popescu, de la „Marama Musceleană” spre Clinica „Pargasat”.

The most visited gambling websites in The UK