Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Costin Oncescu, geniul Câmpulungului, cel mai valoros olimpic al României în afara ţării!

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 2543

b_400_250_16777215_10_images_2281_oncescu.jpgClipe încărcate de emoţie pentru elevii, profesorii şi invitaţii care au luat parte la festivitatea de închidere a Taberei de Pregătire a Lotului Naţional de Informatică, desfăşurată în perioada 3-10 mai, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Dintre cei 16 elevi participanţi la lotul de seniori, pe locul I s-a clasat elevul care a reprezentat instituţia de învăţământ de la Câmpulung şi anume Costin Andrei Oncescu. Distincţiilor înmânate geniului Câmpulungului cu ocazia festivităţii de închidere a evenimentului cu ecouri naţionale li s-a adăugat premierea specială oficiată de Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, care a ţinut să-şi arate modesta recunoştinţă faţă de performanţele excepţionale ale lui Costin, de neegalat, probabil, în următorii 50 de ani, dacă nu mai mult. A.S.C.M., prin reprezentanta sa, doamna Florina Vuţei, i-a înmânat lui Costin Oncescu Diploma de Onoare, o plachetă din cristal şi un premiu în bani în valoare de 7.000 de lei. O recompensă simbolică pentru un copil cum altul nu se va mai naşte prea curând la Câmpulung şi de aceea A.S.C.M. a simţit nevoia să-şi exprime gratitudinea pentru onoarea făcută de acest tânăr de a-l avea printre noi, acasă, până în acest an. Costin Oncescu este fiul remarcabilei profesoare de Matematică, Manuela Oncescu, dascăl al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, şi nepotul fostului primar al Câmpulungului şi fostului deputat Constantin Dragomir. Sora sa mai mare, Andreea Maria, este studentă în anul III, la Universitatea Oxford, ale cărei cursuri le va urma, din toamnă, şi Costin. Palmaresul impresionant al acestui performer extraordinar cuprinde peste 100 de medalii, dintre care 15 - 10 de aur, 4 de argint şi una de bronz - câştigate la olimpiade internaţionale. Indiferent de rezultatele ce vor urma taberei recent încheiate, reputaţia lui Costin Oncescu rămâne neschimbată: un geniu al Informaticii.                

Au fost şapte zile de foc pentru elevii care s-au calificat la Tabăra de Pregătire a Lotului Naţional de Informatică de la Câmpulung. Au luat parte la această acţiune membrii lotului naţional restrâns de seniori, format din 16 elevi, primii clasaţi la primele trei probe de baraj pentru selecţia lotului de seniori, şi membrii lotului restrâns de juniori, format din opt elevi, iar cei clasaţi după primele două probe au fost aleşi, luni, la festivitatea de închidere a lotului de juniori.  La tabăra de pregătire, elevul Costin Andrei Oncescu, de la „Dinicu Golescu”, a reprezentat municipiul gazdă. Şi pentru că încă o dată rezultatele lui au fost extreme în faţa juriului, Costin a ieşit pe locul I. În deschiderea evenimentului, profesorul Octavian Dumitraşcu, cel care lucrează intens la pregătirea elevilor de la prestigioasa instituţie de învăţământ, le-a adresat felicitări pentru rezultatele obţinute tuturor participanţilor. 

Tensiunea şi emoţiile au crescut atunci când pe scena amfiteatrului a urcat preşedintele lotului de seniori, profesorul Szabo Zoltan, care a acordat diplomele celor care au participat şi care s-au calificat mai departe. „(...) Pentru mine cei mai importanţi sunt concurenţii care au demonstrat că sunt valoarea ţării noastre. Eu am încredere deplină în toţi membrii comisiei şi în toţi elevii şi ştiu că Olimpiada Balcanică ce se va organiza la noi în ţară, cu probleme grele şi frumoase, respectiv Olimpiada Internaţională, Olimpiada Central Europeană şi toate celelalte vor aduce multe medalii de aur.”, a transmis Szabo Zoltan.

Costin Oncescu a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, pregătirea de care dă dovadă şi pasiunea pentru materia care i-a schimbat viaţa. Un premiu emoţionant şi  special i-a fost înmânat elevului de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” de către o familie care este alături de loturile naţionale de Informatică de ani buni. Premiul de Excelenţă se intitulează „Mihai Pătraşcu” şi a fost înmânat de profesorul Mariana Pătraşcu, mama lui Mihai, cel care a fost geniu în Informatică la nivel internaţional, însă s-a stins din viaţă la doar 29 de ani. „Vreau să urez mult succes tuturor elevilor care vor participa la competiţiile internaţionale şi domnilor profesori. Familia mea acordă Premiul de Excelenţă „Mihai Pătraşcu”, acesta fiind numele fiului nostru, care a fost olimpic internaţional. El s-a calificat de fiecare dată primul la acest lot de pregătire şi iată că, în acest an, elevul Costin Andrei Oncescu este cel care câştigă pentru a doua oară Premiul „Mihai Pătraşcu. Premiul constă în suma de 500 de euro şi Diploma de Onoare.”, a transmis profesorul.

Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, inspectorul pe disciplina Informatică Daniel Vorovenci i-a înmânat elevului Oncescu o diplomă de excelenţă. De asemenea, directorul instituţiei de învăţământ, Petre Parghel, i-a oferit lui Costin din partea firmei Altius o plachetă şi un premiu în bani.

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” i-a oferit cel mai special premiu

Cunoscând foarte bine activitatea elevului Costin Andrei Oncescu, reprezentanţii Consiliului Director şi membrii Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” s-au pregătit din timp, pentru a-i oferi un moment frumos elevului de la „Dinicu Golescu”, acum, când a depăşit o etapă importantă din viaţa sa, fiind o poartă deschisă spre un nou început. La festivitatea de închidere a instruirii lotului de seniori, doamna Florina Vuţei, membru al Consiliului Director al Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, i-a oferit musceleanului, în semn de preţuire a rezultatelor deosebite, Diploma de Onoare, o cupă din cristal şi un premiu în sumă de 7.000 de lei. 

„Înmânăm şi noi un premiu, pentru rezultatele sale deosebite! Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a pregătit pentru domnişorul Oncescu suma de 7.000 lei, Diplomă de Onoare şi Cupa de cristal pentru Excelenţă în Informatică.”, a transmis Florina Vuţei, membru al Consiliului Director al asociaţiei. 

Costin Andrei Oncescu este elevul muscelean calificat la stadiul 16 de pregătire, din tot atâtea posibile în opt ani de gimnaziu şi liceu, pe locul I pentru definitivarea echipelor care vor reprezenta România la competiţiile internaţionale de Informatică în 2018. El este cel care a adus României numai rezultate de excepţie în cei opt ani de Informatică. A început în clasa a V-a, atunci când a devenit cel mai mic elev calificat la un lot naţional, într-o competiţie în care au participat elevi de la clasele V-VIII. Un an mai târziu, în clasa a VI-a, a fost cel mai tânăr român care a adus medalie de aur la o olimpiadă internaţională, obţinând-o la Balcaniada din Macedonia. De asemenea, este singurul care, până la această vârstă, a adus României cele mai multe medalii la olimpiadele internaţionale, în număr de 10 de aur, 4 de argint şi una de bronz. 

La final, Costin a coborât de pe scenă, parcă plin de emoţie, dar şi de tărie, asta pentru că acest sfârşit duce la un nou şi mare început. „Practic, a fost finalul carierei mele la naţionale, m-am calificat la Olimpiadele Internaţionale, nu este încă ultimul meu concurs de aici. Mă simt bine, am început în forţă şi am terminat la fel, dar mă simt şi onorat de tot şi sunt foarte fericit că sunt respectat de colegii mei şi de toţi membrii comisiei ştiinţifice. De aici, lucrurile devin mai grele, până acum a fost relativ simplu din punct de vedere strategic, doar lucram şi încercam să fiu cât mai bun la ceea ce mă pasiona. După ce voi termina cu olimpiadele, voi fi student la Universitatea din Oxford, deja am fost admis şi, după cei trei ani din facultatea respectivă, cel mai probabil, printre primii ani, voi lucra la o companie de software, iar după, în măsura ideilor pe care le voi avea şi a sprijinului financiar, aş putea încerca şi să pun bazele unei firme. Eu chiar sper să pot realiza o companie a mea, dacă totul va ieşi cum îmi doresc, atunci, pe cât posibil, mă voi întoarce în România, pentru că îmi place acest loc. Totuşi, până atunci, se vor mai schimba lucrurile, sper că în bine şi să fac alegerea corectă.”, ne-a declarat Costin Oncescu. 

Membrii loturilor naţionale selectate la această tabără vor reprezenta România la competiţiile internaţionale aprobate de Calendarul Olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale ale Ministerului Educaţiei: Olimpiada Internaţională de Informatică,  Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada pentru Juniori, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, din Rusia.

 

The most visited gambling websites in The UK