Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aleşii demisionari şi angajata transferată de la Primărie, înlocuiţi în comisiile de licitaţii, concesionări şi vânzări

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 1048

b_400_250_16777215_10_images_2278_comisii.jpgAleşii de la Schitu Goleşti s-au aflat, la sfârşitul lunii martie, în postura de a actualiza componenţa a două comisii importante ale administraţiei publice locale: cea de evaluare şi selecţie a ofertelor, pentru achiziţia de bunuri şi lucrări, şi cea care analizează închirierile, concesiunile şi vânzările bunurilor comunei. Motivul: transferarea din Primărie a unei angajate desemnate în comisia de licitaţii şi demisia a doi consilieri locali, consumate în primăvara, respectiv vara lui 2017. Reamintim că primul care a părăsit Consiliul Local, înainte de împlinirea unui an de mandat, a fost principalul consilier local al opoziţiei de la Schitu Goleşti, omul în care PSD şi-a pus încrederea la alegerile din 2016. Pe 31 martie 2017, Ion Solomon şi-a dat demisia, lăsând mai firavă decât era opoziţia PSD-istă, care a pierdut funcţia de primar, în faţa fostului secretar Vasile Miriţă, achiziţia PNL-ului cu puţin timp înainte de momentul electoral. Pe 30 mai 2017, PSD şi-a reîntregit echipa, graţie intrării în Consiliul Local a următorului de pe listă, Bogdan Florinel Dorobanţu, care a fost cooptat şi ca membru în cadrul Comisiei de specialitate a Consiliului Local privind activităţi economico-financiare, administrarea domeniului public şi privat comunal, amenajarea teritoriului şi urbanism. La scurt timp, s-a produs a doua demisie din Consiliul Local Schitu Goleşti, înregistrându-se o premieră în mediul rural muscelean. Tot un fost candidat la funcţia de primar, Sorinel Istrate, de la Partidul Ecologist Român, a pus punct experienţei în Legislativul localităţii pe 1 iulie 2017. Pe 25 iulie, colegii au constatat ca încetat de drept mandatul de consilier local al demisionarului şi au luat act de vacantarea locului acestuia. Următorul de pe lista de candidaţi ai P.E.R. - Organizaţia Schitu Goleşti, Marius Marian Radu, a fost învestit în funcţie pe 29 august 2017, fiind desemnat şi în Comisia de specialitate pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie, muncă şi protecţie socială, protecţie a copiilor, tineret, sport. Acum, cei doi au intrat în drepturile şi obligaţiile demisionarilor şi în comisiile care cumpără şi vând, ca să sintetizăm obiectul de lucru al acestora.      

Angajata transferată a lăsat „descoperite” cinci domenii din Primărie 

Numărul 13 purtat de Hotărârea Consiliului Local din 26 iulie 2016, prin care aleşii i-au desemnat pe cei şapte în comisia de licitaţii a comunei, chiar a adus ghinion acestei structuri de lucru a administraţiei publice locale, descompletate prin pierderea a doi membri. La începutul mandatului, grupul care cântărea ofertele celor interesaţi să câştige lucrări sau să vândă diverse servicii şi dotări Primăriei era format din Iulian Duţă, preşedintele comisiei, Luci Sarmiza Oproiu, în calitate de secretar, iar cu statut de membri, Pavel Mugurel Schiaucu, Aurelian Moşoiu, Marciel Palaghiu, Leonard Iliuţă Bragă şi Ion Solomon. Potrivit informării realizate în timpul şedinţei de către primarul Tudorel Miriţă, care a explicat de ce este nevoie de votul asupra modificării componenţei structurii de lucru în materie de achiziţii, Luci Sarmiza Oproiu, funcţionar în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei, s-a transferat în altă instituţie. Prin urmare, a intrat în comisie în locul acesteia Elena Raluca Albu, din partea autorităţii locale. Cât despre celălalt membru care trebuia înlocuit, Ion Solomon, sarcinile acestuia au fost preluate de Bogdan Dorobanţu, promovat în Consiliul Local, ca urmare a demisiei colegului. 

În timpul şedinţei, s-a anunţat încă o schimbare, fostul primar Marciel Palaghiu exprimându-şi dorinţa să iasă din comisie, pe motiv că mai era cooptat într-o formaţiune de lucru asemănătoare. El i-a propus, în funcţie de disponibilitate, pe Irinel Rădoiu şi Daniel Fătu. Însă primarul a avut o propunere cu care şi consilierii locali au fost de acord: Costel Copăescu a reîntregit echipa, care rămăsese fără trei dintre cei şapte membri. 

Altă comisie înnoită a fost cea de licitaţie şi evaluare pentru închirieri şi concesiuni de bunuri aparţinând domeniului public şi pentru vânzarea, închirierea şi concesionarea bunurilor aparţinând domeniului privat al comunei. În urmă cu doi ani, ea arăta astfel: Cristian Şipoteanu, preşedintele comisiei, Luci Sarmiza Oproiu, secretar, Pavel Mugurel Schiaucu, Iulian Duţă, Aurelian Moşoiu, Costel Copăescu şi Sorinel Istrate, în calitate de membri. Şi în acest caz a fost nevoie de înlocuirea angajatei transferate cu salariata Primăriei pe care am amintit-o mai înainte, Raluca Elena Albu. Consilierul care şi-a dat demisia la scurt timp după social-democratul Solomon, Sorinel Istrate, de la Partidul Ecologist, a fost succedat în sarcini de colegul Marian Marius Radu. Sarmiza Luci Oproiu era inspector superior la Registratură, Arhivă, Statistică, Stare Civilă şi Achiziţii Publice. 

The most visited gambling websites in The UK