Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După rejudecare, s-a dat sentinţa în cazul tinerilor care au bătut mai mulţi localnici la Podu Dâmboviţei

b_400_250_16777215_10_images_2274_batausi-podu-db.jpgDoi tineri, unul din Rucăr şi celălalt din Mioveni, au fost condamnaţi de Judecătoria Câmpulung, în decembrie 2015, pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi ultraj contra bunelor moravuri. Ambii au primit câte un an cu suspendare şi au fost puşi la plata a 670 de milioane de lei vechi, daune morale şi materiale, celor şapte părţi vătămate. Agresorii, Parchetul Câmpulung şi două părţi civile au făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti, care a fost admis, iar dosarul a fost trimis spre rejudecarea la prima instanţă, de la Câmpulung. La rejudecare, după 11 termene, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat pe 4 aprilie 2018.

La un an de la deschiderea acţiunii penale în instanţă şi doi de când s-au petrecut faptele, în decembrie 2015, cei doi bătăuşi, Dan Tiberiu Botnaru, acum de 38 de ani, din Rucăr, zis „Cartelă”, şi Marius Cătălin Creţu, de 31 de ani, din Mioveni, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi au fost puşi să plătească daune morale şi materiale celor şapte părţi vătămate: Ion Cosmin Bîrloiu, Iosif Avram, Aurel Busioc, Magdalena Emanuela Dumitru, Viorel Crăciun, Georgeta Crăciun, Ion Bîrloiu. 

Hotărârea nr. 159 din 16 decembrie 2015 a fost contestată de cei doi condamnaţi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi de două părţi civile (Ion Bîrloiu şi Ion Cosmin Bîrloiu). Curtea de Apel Piteşti a desfiinţat în totalitate sentinţa penală pronunţată la Câmpulung şi a dispus rejudecarea cauzei, tot la Judecătoria Câmpulung. 

Unul dintre inculpaţi a primit un an de închisoare în condiţii de detenţie

Miercurea trecută, pe 4 aprilie 2018, a fost emisă Hotărârea nr. 73/2018, care a debutat cu schimbarea încadrării juridice a faptelor.  În final, Dan Tiberiu Botnaru a fost condamnat pentru patru infracţiuni. Una de vătămare corporală (faţă de Ion Cosmin Bîrloiu), două de lovire sau alte violenţe (faţă de Viorel Crăciun şi Iosif Avram) şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, la un an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pe o perioadă de încercare de trei ani. Din pedeapsa aplicată lui Dan Tiberiu Botnaru, instanţa a dispus să i se scadă cele 24 de ore cât a fost reţinut, din 19 august 2013, până în 20 august 2013. Totodată, a fost achitat pentru infracţiunea de lovire, faţă de partea vătămată Georgeta Crăciun, dar s-a încetat şi procesul penal început împotriva lui, pentru distrugere, după ce Iosif Avram şi-a retras plângerea. 

Celălalt bărbat, Marius Cătălin Creţu, şi-a primit pedeapsa pentru şapte capete de acuzare, trei pentru lovire sau alte violenţe (faţă de Viorel Crăciun, Ion Bîrloiu şi Aurel Busioc) şi câte una pentru vătămare corporală (faţă de Ion Cosmin Bîrloiu), ameninţare şi distrugere (faţă de Magdalena Emanuela Dumitru) şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. După contopirea pedepselor aplicate, Marius Cătălin Creţu trebuie să execute un an de închisoare în condiţii de detenţie, dar să achite şi 500 lei, amendă, pentru comiterea infracţiunii de distrugere, partea vătămată fiind Magdalena Emanuela Dumitru. Tot în cazul lui Marius Cătălin Creţu, instanţa de la Câmpulung nu a fost de acord cu cererea de a recunoaşte pe cale incidentală a sentinţei din 20 iunie 2014 a Tribunalului Salerno, reformată prin sentinţa penală a Curţii de Apel Salerno, prin care a fost aplicată bărbatului pedeapsa de trei ani şi şase luni închisoare şi 2.100 euro, amendă.

Pe latura civilă a procesului, Judecătoria Câmpulung a stabilit ca Botnaru şi Creţu să achite 75.104,78 lei, reprezentând daune morale, daune materiale, despăgubiri civile şi cheltuieli judiciare. 

Dan Tiberiu Botnaru are de achitat 36.793,39 lei: 25.675,89 lei, daune morale şi materiale lui Ion Cosmin Bîrloiu; 5.000 lei, daune morale lui Iosif Avram; 1.500 lei, daune morale lui Viorel Crăciun; 4.592,50 lei, cheltuieli de judecată; 25 lei, cheltuieli cu transportul la instanţă al Adelei Constantinescu.

Marian Cătălin Creţu va trebui să achite 38.311,39 lei: 25.675,89 lei, daune morale şi materiale lui Ion Cosmin Bîrloiu; 5.000 lei, daune morale lui Ion Bîrloiu; 518 lei, despăgubiri civile şi daune morale Emanuelei Magdalena Dumitru; 1.000 lei, daune morale lui Aurel Busuioc; 1.500 lei, daune morale lui Viorel Crăciun; 4.592,50 lei, cheltuieli de judecată lui Ion Cosmin Bîrloiu; 25 lei, cheltuieli cu transportul la instanţă al Adelei Constantinescu. Fiecare condamnat va suporta câte 2.000 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Nici această sentinţă nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicare.

The most visited gambling websites in The UK