Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De Paşte, eroii musceleni nu au fost uitaţi

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 827

Câmpulungul, de-a lungul timpului, din nefericire, a scris şi pagini în istoria ţării noastre prin militarii răniţi sau decedaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, dar şi în ţară. Acum, de Sărbătorile Pascale, rudele şi apropiaţii le-au adus un omagiu prin depunere de coroane, jerbe de flori şi lumânări aprinse. 

În Sâmbăta Mare, Dragoş Alexandrescu a fost omagiat

b_400_250_16777215_10_images_2274_eroi.jpgLa zece ani de la tragicul accident din Afganistan, atunci când militarul muscelean Dragoş Alexandrescu a murit şi alţi patru militari au fost răniţi grav, cei dragi lui Dragoş nu au uitat de el şi l-au omagiat şi în pragul Sărbătorilor Pascale. În Sâmbăta Mare, membri ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir”, filiala Câmpulung, au mers la mormântul lui Alexandrescu, aflat în Cimitirul „Flămânda”, unde au depus o coroană de flori şi au aprins lumânări. Prezent a fost şi militarul Ionuţ Butoi, rămas în scaun cu rotile în acelaşi accident, în 2008. Au ţinut să fie prezenţi şi în ajunul acestei sărbători sfinte, asta pentru că nu l-au uitat şi îi vor purta o veşnică recunoştinţă. 

În Afganistan, acolo unde Batalionul din Câmpulung este dislocat în teatrul de operaţii din Kandahar până în luna august, în noaptea Învierii, militarii au aprins lumânări la monumentul unde este scris şi numele lui Dragoş. Rugăciunile pentru odihna veşnică a lui, dar şi a altor eroi s-au unit din două părţi ale lumii, într-o singură zi. 

Vă reamintim că, pe 31 august 2008, eroul Dragoş Alexandrescu avea să se înroleze în armata din ceruri, în urma unui accident petrecut în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qualat - Kabul), atunci când transportorul amfibiu blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv improvizat. În acelaşi accident, sergentul major Irinel Matei, fruntaşul Bogdan Angelescu şi soldaţii Ionuţ Butoi şi Dumitru Marius au fost răniţi grav, purtând pe viaţă semne ale tragicului eveniment. Niciunul dintre ei nu vor uita ziua în care şi-au pierdut colegul şi au rămas marcaţi pe viaţă, chiar dacă, în toţi aceşti ani, ei au demonstrat că au tăria de a merge mai departe.

Eroul muscelean Dragoş Alexandrescu a fost decorat cu „Steaua Naţională în grad de Cavaler” şi, ulterior, a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Câmpulung şi al judeţului Argeş.

Primul Paşte fără cei trei militari decedaţi la Valea Urdii

b_400_250_16777215_10_images_2274_eroi2.jpgZiua de 29 iunie 2017 rămâne pentru musceleni şi pentru întreaga ţară o zi marcantă şi, în acelaşi timp, tristă. În urma tragicului accident de la Valea Urdii, 9 militari au fost grav răniţi şi alţi trei au murit. Anul acesta, în familiile îndoliate a fost primul Paşte fără ei.  

În cea de-a doua zi, văduvele celor trei au mers la Valea Urdii, la locul unde s-a petrecut accidentul. Acolo, unde a fost amplasată de anul trecut o cruce comemorativă, ele au depus coroane de flori şi au aprins lumânări. 

Vă reamintim că, pe 29 iunie 2017, în jurul orei 22.00, un camion plin cu militari s-a răsturnat într-o râpă din comuna Dâmbovicioara. Camionul făcea parte dintr-un convoi care se întorcea acasă, la Câmpulung, de la un exerciţiu în poligonul Cincu. Într-o curbă „ac de păr”, şoferul camionului a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe şosea, a rupt parapetul din beton şi s-a rostogolit într-o râpă de aproape 40 de metri. 

În urma accidentului, nouă militari au ajuns la spital cu răni grave şi alţi trei au murit. În memoria lor, permanent au fost oficiate ceremonii religioase. La Zilele Municipiului Câmpulung, tot anul trecut, sublocotenenţii (post mortem) Mihai Ionuţ Toma, George Emilian Catană şi Petre Cristian Toader au fost numiţi „Cetăţeni de Onoare” ai Municipiului Câmpulung. Nici pe ei, colegii, prietenii şi, mai ales, rudele nu îi vor uita şi îi vor purta în suflet până când armata din ceruri va fi completă. 

Asta a mai rămas: o cruce pe marginea unei râpe blestemate, un mormânt pe Aleea Eroilor la „Flămânda”, iar în spate, familii care nu înţeleg de ce viaţa a luat prea devreme nişte oameni care s-au dus să lupte sau să se pregătească pentru pace. Vor urma multe sărbători fără aceştia, fără ouă ciocnite, apoi fără brazi împodobiţi şi colinde, plus fiecare zi în care se simte absenţa, iar durerea familiilor îndoliate nu poate fi exprimată prin cuvinte.

 

The most visited gambling websites in The UK