Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cu ajutorul şefului Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, Câmpulungul va ajunge în scurt timp o ruină

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1870

b_400_250_16777215_10_images_2272_grafiti4.jpgNenumărate sesizări şi insistenţe au fost făcute la Poliţia Locală a municipiului, cu privire la graffiti-ul făcut pe pereţii blocurilor din Câmpulung. Timpul a trecut şi, bineînţeles, nimic nu s-a schimbat, din contră: faţadele arată ca la periferia Bucureştiului, iar Poliţia Locală îşi ia banii degeaba. La ultima şedinţă de Consiliu, aleşii au pus această problemă, însă nu a adus decât linişte printre spirite.

Doar şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, câştigă 7.505 lei şi cu o normă de hrană de minim 900 de lei, deci, sunt peste 8.000 de lei, bani câştigaţi lunar pentru a veghea asupra activităţilor care ţin de Poliţia Locală. Un oraş precum Curtea de Argeş funcţionează mai bine decât municipiul nostru şi fără aceste servicii. Noi, însă, le avem, doar cu numele şi pentru a da banii degeaba. Aşa cum v-am mai relatat şi în alte ediţii, anual, peste 24 de miliarde de lei vechi din taxele şi impozitele câmpulungenilor se prăpădesc efectiv pe Poliţia Locală. Peste 24 de miliarde cu care administraţia locală ar putea face lucrări la infrastructură sau la dezvoltarea oraşului nostru. 

b_400_250_16777215_10_images_2272_grafiti.jpgSingurul serviciu al Poliţiei Locale de care muscelenii nu se plâng este Compartimentul „Circulaţie pe drumurile publice”. Poliţiştii din acest compartiment chiar îşi fac treaba. Să revenim, însă, la faimosul compartiment de „Ordine, linişte publică şi pază a bunurilor”, unde salariaţii primesc între 3.000 şi 5.000 de lei lunar pentru a-şi face treaba. De câteva luni, mai mulţi cetăţeni au spus că s-au săturat să vadă această mizerie făcută în fiecare seară pe pereţii blocurilor. Pentru a amenaja faţada unui bloc, locatarii pun bani pentru materiale, iar cei care au timp şi repară aceste faţade. Mai exact, în Grui, la blocul D18 B, aflat în spate la Profi, zona centrală a cartierului, totul arată ca la periferie. Locatarii au strâns bani, iar doi dintre aceştia au văruit pereţii, pe timpul lor şi neplătiţi de nimeni, pe cum meritau pentru munca depusă. Pe lângă aceşti bani, s-a plătit şi o persoană ca să facă curăţenie exemplară în urma lucrărilor de reabilitare. Deci, oamenii au făcut ceva pentru a crea un spaţiu curat şi îngrijit. Poliţia Locală trebuia doar să supravegheze, că doar de asta se numeşte Compartimentul de Ordine, linişte publică şi pază a bunurilor. Ordine - trăim în mizerie, linişte publică - trăim în scandaluri, pază a bunurilor - banii pe care îi dăm să reabilităm faţadele se duc pe Apa Sâmbetei, deoarece, peste noapte, faţadele sunt distruse. Ce să se mai spună?

b_400_250_16777215_10_images_2272_grafiti3.jpg„Am fost copil şi am stat prin scări de blocuri şi pe la blocurile altora, dar eu nu lăsam mizerie şi nici nu făceam gălăgie, ne era frică.”, spune un vecin. „Nu am nimic cu nimeni, dar să nu ne mai distrugă faţadele. La anul, fac nuntă cu fata cea mare. Unde aduc pe toată lumea la brad, că mi-e şi ruşine, o să iasă nişte poze de poveste, cu pereţii ăştia.”, completează altul. „Eu îi supraveghez pe unii tineri de stau pe aici şi, în curând, le voi face şi poze. Eu cred că fac fel şi fel de lucruri acolo, la întuneric, că zbiară şi se aud nişte sunete… mi-e şi ruşine.”, mai spune o doamnă din bloc. 

Oare, şefului Poliţiei Locale i-ar plăcea asemenea dezastru şi pe blocul sau casa în care locuieşte? La primele sesizări făcute, oamenii au sperat că se va schimba ceva… nu s-a schimbat nimic, ci din contră, după câte vedeţi, este şi mai multă mizerie, iar pereţii sunt într-o stare mizerabilă. Pentru ce plătim acest serviciu? Priviţi imaginile şi înţelegeţi din ele… de ce s-au săturat aceşti oameni. Bineînţeles că situaţia nu este doar în cartierul Grui. Este în tot oraşul. Şi nimic nu se schimbă de atâta timp. 

b_400_250_16777215_10_images_2272_grafitti1.jpgCireaşa de pe tort: la ultima şedinţă de Consiliu, după dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, la punctul „diverse”, consilierul local PNL Ionel State a pus problema sesizărilor făcute de către oameni legate de această problemă. „Sunt atâtea sesizări despre acele blocuri murdărite cu graffiti. Nu ştiu de câte ori au venit la mine cetăţeni şi au vorbit şi cu colegi de-ai dumneavoastră… aţi prins de atâta timp măcar unul? Unul singur într-un an? Scoateţi angajaţii dumneavoastră din Primărie şi să îi puneţi să mai verifice…”, a spus State. 

Bineînţeles, s-a făcut linişte, nimeni nu a răspuns nimic. Şi cum tot în discuţia de la şedinţă s-a pus şi problema cailor şi a vacilor ce se pierd pe străzile principale ale municipiului, vorba celor prezenţi la Primărie, care au făcut, în semn de glumă, o suprapunere a acestor două probleme şi au zis: intrăm cu Poliţia călare! Doar că va fi prea greu pentru Compartimentul Ordine, linişte publică şi pază a bunurilor să meargă călare pe o vacă sau un cal, când le este lene să conducă şi maşinile, ca să verifice zonele unde sunt probleme. Poate, şeful Poliţiei va apărea, în viitor, călare pe un cal sur, cu oastea de la Ordine Publică în spatele său, şi mai rezolvă câte ceva din zecile de probleme ce se află în atribuţiunea lor.  

 

The most visited gambling websites in The UK