Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

După rejudecarea procesului la Curtea de Apel Piteşti, Consilierul ALDE Manuel Zenovie a scăpat de munca în folosul comunităţii

b_400_250_16777215_10_images_2271_zenovie.jpgConsilierul local Manuel Zenovie a atacat hotărârea Judecătoriei Câmpulung, care l-a condamnat după ce a fost judecat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

La Judecătoria Câmpulung, procesul lui Manuel Zenovie s-a desfăşurat într-un singur termen, după ce directorul de la Îmbunătăţiri Funciare Argeş-Dâmboviţa a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În acest fel, pe 12 decembrie 2017, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa băuturilor alcoolice, la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Pe lângă pedeapsa principală, instanţa Judecătoriei Câmpulung a stabilit ca Zenovie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung.

Cum decizia nu a fost definitivă, Zenovie a atacat-o la Curtea de Apel Piteşti şi, după trei amânări, s-a soluţionat miercuri, 28 martie 2018. I-a fost admis apelul, iar sentinţa Judecătoriei Câmpulung a fost desfiinţată în parte. 

Completul 5 Penal al Curţii de Apel Piteşti a înlăturat obligarea inculpatului de a presta cele 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung. Pe lângă asta, au fost înlăturate şi dispoziţiile: „Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88, al. 1 Cod Penal, privitoare la cazurile de revocare a amânării aplicării pedepsei, respectiv asupra faptului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei”; „În baza art. 89 Cod Penal, atrage atenţia inculpatului că, în situaţia în care, după amânarea aplicării pedepsei, săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei”. În schimb, după rejudecare s-a stabilit aceeaşi pedeapsă pentru Manuel Zenovie, 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Consilierul local a fost atenţionat de instanţă asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni. Şi cheltuielile judiciare avansate de stat, de 400 de lei, vor rămâne tot în sarcina lui. 

 

Evenimentul Muscelean