Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Inspectorii de la DSP Gorj, în control. La Spital se impune o staţie proprie de epurare

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1153

 

Inspectori de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Gorj au poposit, săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Câmpulung pentru a verifica dacă există nereguli şi/sau lipsuri în exercitarea actului medical şi a altor activităţi aferente. La final, echipa de control a plecat fără a aplica sancţiuni, lăsând în urmă doar câteva recomandări, ceea ce demonstrează că cei din conducerea spitalului şi-au făcut temele.

În fiecare an, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în toate spitalele publice din ţară se fac controale încrucişate, acestea având menirea, printre altele, de a asigura o verificare mai riguroasă şi obiectivă asupra respectării normelor sanitare şi a legislaţiei specifice. Dacă, anul trecut, Spitalul Municipal Câmpulung a fost „călcat” de inspectori din cadrul DSP Bacău, în acest an, controlul a fost efectuat de doi specialişti ai DSP Gorj. Inspectorii au verificat fiecare secţie, inclusiv blocurile operatorii şi unităţile sau compartimentele de primiri urgenţe. Controlul a vizat condiţiile igienico-sanitare din spitale, starea sălilor de mese, respectarea normelor de amplasare a paturilor, respectarea normelor privind grupurile sanitare şi spaţiile frigorifice, a circuitelor medicale, etc. La final, concluziile au fost favorabile spitalului în ceea ce priveşte obiectivele importante, echipa de control stabilind, printre altele, că sunt respectate circuitele medicale, normele de igienă şi curăţenie, iar stocurile de materiale sanitare şi dezinfectanţi sunt asigurate în cantităţi suficiente. De asemenea, s-a constatat că există protocoale de lucru, că apa caldă şi rece este distribuită permanent, că nu există medicamente expirate, că există un protocol complet de sterilizare a instrumentarului medical şi aşa mai

departe. La capitolul recomandări, echipa de control menţionează necesitatea unei staţii proprii de epurare, dar şi rezolvarea problemelor determinate de adresabilitatea mare la compartimentele Primiri Urgenţe şi Oncologie. Reamintim că, la Spitalul Municipal, Compartimentul Oncologie va fi extins şi remodelat, ceea ce va asigura un confort sporit pacienţilor, precum şi încadrarea în toate normele sanitare existente. 

The most visited gambling websites in The UK