Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Duminică, trecem la ora de vară

  • Written by E.M.
  • Hits: 1383

 

Duminică, 25 martie, va fi cea mai scurtă zi din anul 2018, având practic 23 de ore. În această zi, România trece la ora de vară, adică ceasurile vor fi date cu o oră înainte, iar ora 3.00 va deveni ora 4.00. Trecerea la ora de vară are ca scop folosirea luminii Soarelui pe o perioadă cât mai lungă din zi. În acest mod, activităţile se desfăşoară cât mai mult posibil pe lumină naturală, iar acest lucru este benefic din cel puţin două puncte de vedere. O dată pentru că lumina naturală, spre deosebire de cea naturală, este un stimulator al tonusului fizic şi psihic. În al doilea rând, prin trecerea la ora de vară se economiseşte şi energia electrică necesară iluminatului artificial. În prezent, mecanismul prin care se schimbă ora, în preajma echinocţiilor de primăvară şi de toamnă, respectiv trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă, este folosit în peste 100 de ţări din lumea întreagă. România a aderat la ora de vară în 1932. Între anii 1943-1979, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. În anul 1977, ţara noastră a intrat în rândul celorlalte ţări europene, care aderau la ora de vară în ultima duminică din luna martie, iar acest lucru este valabil şi în prezent.

La începutul lunii martie 2018, mai mulţi parlamentari români au dorit renunţarea la ora de vară, iniţiind un proiect legislativ în acest sens, motivând că aceasta are efecte negative asupra sănătăţii populaţiei şi perturbă transportul feroviar şi aerian.  Parlamentul European nu elimină ora de vară, deşi a votat, la 7 februarie, în favoarea introducerii aceluiaşi timp pe tot parcursul anului. Urmează ca membrii Consiliului European să evalueze în detaliu directiva şi, dacă este cazul, să propună revizuirea ei. 

 

The most visited gambling websites in The UK