Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

ASCM lansează o provocare comunităţii câmpulungene şi autorităţilor locale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 877

Concurs de proiecte pentru a da viaţă Parcului Poieniţa

 b_400_250_16777215_10_images_2269_parc-grui.jpgIdeea ASCM, de a da viaţă unui spaţiu verde părăsit, poziţionat la intrarea în cartierul Grui, desfăşurat pe o suprafaţă generoasă, a îmbrăcat forma unei adrese, depuse la Primăria Câmpulung, în vederea unei consultări pe marginea unui viitor proiect de amenajare a Parcului „Poieniţa”.  Proiect pe care ASCM îl aşteaptă de la cei cu viziune şi dorinţă de însufleţire a zonei ofertante din punct de vedere al posibilităţilor de recreare pentru toate vârstele.

 

Nr. 112/06.03.2018

Către Primăria Câmpulung

Către Consiliul Local 

În atenţia domnului primar Liviu Ioan ŢÂROIU

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, constituită din 90 de reprezentanţi ai societăţii civile din majoritatea domeniilor de activitate la nivelul comunităţii locale şi nu numai, vă transmite rugămintea de a-i pune la dispoziţie schiţele cadastrale, precum şi alte documente şi informaţii care să sprijine un proiect avut în vedere de Asociaţia noastră, având ca partener Municipiul Câmpulung. Pornind de la premisa că demersul nostru coincide cu dezideratul administraţiei publice locale de a oferi locuitorilor cât mai multe spaţii de recreare, suntem convinşi că vă vom avea alături pe parcursul derulării unei iniţiative care va da bine şi în portofoliul de realizări al Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung.

Pe moment, aflându-ne în etapa de documentare, vă transmitem solicitarea de a fi sprijiniţi cu datele şi planurile existente în arhiva instituţiei privitoare la zona împădurită din Grui, de pe strada General Dragalina, cunoscută sub numele de „Parcul Poieniţa”, care prezintă un uriaş potenţial de a fi transformată într-un spaţiu de relaxare, un parc de joacă sau o facilitate pe placul publicului, care să se încadreze în această categorie. Locuitorii Gruiului sunt legaţi afectiv de „Pinul din Poieniţa”, care parcă dăinuie dintotdeauna în această parte a cartierului - aşa l-au pomenit de când se ştiu -, ca un simbol al zonei, asemenea „Izvorului Poieniţa”, care poate fi cu adevărat „exploatat”, printr-o amenajare corespunzătoare şi punerea sa în valoare.

Întrucât în rândul A.S.C.M. activează patru reputaţi specialişti în arhitectură, Petre Filatu, Florin Smărăndoiu, Alexandru Cotoanţă şi Nicolas Triboi, ne-am propus ca, sub coordonarea acestora, Asociaţia, în parteneriat cu Primăria Câmpulung, să organizeze un concurs de proiecte cu premii oferite de A.S.C.M., având ca temă „Amenajarea Parcului Poieniţa - ce v-aţi dori să funcţioneze la intrarea în cartier?” Ideea desemnată câştigătoare va face obiectul unui proiect comun al Primăriei şi A.S.C.M., pentru a cărui realizare să acceseze împreună fonduri europene sau alte surse atrase.          

Amplasamentul ales, pe care suntem convinşi că dumneavoastră îl veţi încuviinţa, dat fiind aspectul insalubru din prezent, care nu face cinste cele mai tinere aşezări a municipiului şi nici administraţiei locale, se pretează excelent unei oaze de destindere pentru câmpulungenii care reclamă permanent insuficienţa investiţiilor Primăriei destinate celor mici. Dar nu numai lor, căci generoasa suprafaţă poate fi amenajată pentru activităţi recreative destinate tuturor vârstelor.

Cu speranţa că v-am trezit curiozitatea şi, sperăm, şi interesul de a vă implica, informarea pe care v-o înaintăm se doreşte a fi şi o solicitare a acordului Primăriei şi Consiliului Local pentru a demara acest proiect, pe care am fi onoraţi să-l dezbatem împreună.

În speranţa unei colaborări constructive, care să schimbe imaginea din zona propusă,

Vă mulţumim şi aşteptăm un răspuns favorabil!

Cu stimă, Ioan NEACŞU,

 

Preşedinte al Consiliului Director

 

The most visited gambling websites in The UK