Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţâroiu şi-a făcut curaj şi l-a lăsat pe Blidaru să vorbească. A doua oară n-o mai face

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1740

 

b_400_250_16777215_10_images_2265_blidaru.jpgRupe Sera de ADP, pune bordură pe podul de la Autogară şi are plan îndeplinit 99% 

După Iarca şi Popescu, alt responsabil al Primăriei cu galoşul intrat în străchini s-a nimerit a fi, în ochii opiniei publice aţintiţi asupra şedinţei Consiliului Local de la finele lui februarie, viceprimarul Mărgărin Blidaru. A apucat omul să vorbească şi el, căci, de obicei, nu prea are loc de apetitul electoral al lui Liviu Ţâroiu, şi i-a scăpat porumbelul. S-ar fi întâmplat prima dată la o prezentare televizată a proiectelor de hotărâri care urmau a fi votate a doua zi, când vicele, în calitate de coordonator al ADP-ului, prerogativă revenită odată cu funcţia, a informat comunitatea câmpulungeană că pregăteşte o schimbare de esenţă în cadrul serviciului public. Adică descentralizează Serviciul de Spaţii Verzi şi Administrare Cimitir, ADP-ul rămânând axat, în principal, pe reparaţii stradale şi salubritate. Care o fi logica desprinderii Serei de restul structurilor… greu de spus în acest moment. Probabil, o fi cineva care dă din coate să ajungă director peste plantatorii de tufănele, pe picior de egalitate cu Popescu. În componenţa ADP-ului intră Atelierul Mecanizare Transport - Staţie de Asfalt, Serviciul de Spaţii Verzi şi Administrare Cimitir, Formaţia Salubritate, şi Serviciul Întreţinere Drumuri şi Străzi, cu două formaţii de lucru, plus Serviciul Administrativ, Resurse Umane şi Achiziţii Publice şi Compartimentul SSM şi PSI. Predicţiile lui Blidaru privitoare la restructurarea ADP-ului, care, ca să funcţioneze mulţumitor, are nevoie de oameni mai mulţi, de preferat cu mai mult chef de muncă, şi de utilaje mai multe, dacă populaţie civilizată nu se poate, au fost demontate public atât de Liviu Popescu, cât şi de Liviu Ţâroiu. Primul s-a făcut că nu înţelege întrebarea inspirată de anunţul lui Mărgărin Blidaru, în timp ce al doilea a şuierat un „Nu!” categoric, precedat, probabil, de smulgerea unor cârlionţi în momentul în care l-a auzit pe secund slobozind în spaţiul public vestea reformării din temelii a serviciului public.  

Blidaru a gafat, Ţâroiu a negat, Popescu s-a eschivat

Acum, nici Blidaru nu era nebun să vorbească de capul lui că „sparge” ADP-ul dacă n-au avut loc discuţii prealabile cu ceilalţi. Probabil, s-a luat în calcul la consfătuirile de taină, de la Primărie şi partid, posibilitatea eficientizării unui serviciu puternic criticat, cel puţin pe partea de salubritate, dar criticat de pomană, în condiţiile în care lumea din oraş şi din afara lui revarsă un ocean de nesimţire pe străzile municipale. Şi să ai un om postat cu mătura în mână din metru în metru şi tot nu va fi curăţenie impecabilă, la ce dobitoace populează târgul! Revenind la scăparea lui Mărgărin Blidaru, liberalii au speculat informaţia prezentată de acesta în spaţiul public, cu o seară înaintea şedinţei de Consiliu. Reuniţi în forul legislativ pe 28 februarie 2018, aceştia, prin preşedintele lor, au încercat, dar n-au reuşit, să dezvolte subiectul, căci viceprimarului nu i s-a mai permis de către şeful său, Ţâroiu, să vorbească. Vorbise destul cu o seară înainte. N-am înţeles de ce, dacă dorinţa de transparenţă a lui Blidaru nu le-a convenit lui Ţâroiu şi Popescu - cel puţin, aceasta a fost impresia lăsată de dezicerea lor de intenţiile anunţate de viceprimar, de parcă atunci le auzeau prima oară -, primarul nu l-a instruit pe coechipier ce are voie să spună şi ce n-are voie să spună pe post. Or, în lipsa acestei pregătiri prealabile, s-au făcut toţi trei de râs în ochii câmpulungenilor. Blidaru, că l-a luat gura pe dinainte, iar Ţâroiu şi Popescu, pentru lipsa de susţinere a unui om din echipă, chiar dacă acesta a comis o gafă. 

Tentativa de discuţie despre transformarea ADP-ului s-a produs la punctul ordinii de zi a şedinţei de Consiliu referitor la programul de lucrări pe 2018 al serviciului, în care opoziţia a identificat scăpări şi neconcordanţe. „Sunt lucrări care apar an de an, dar stau foarte liniştit că domnul viceprimar, aseară, a făcut afirmaţia că vom descentraliza anumite servicii de acolo. Înseamnă că anumite servicii din cadrul ADP vor fi descentralizate în perioada următoare.”, i-a lansat Bogdan David provocarea lui Mărgărin Blidaru, căruia, probabil, i se interzisese înainte de şedinţă să mai scoată un sunet pe acest subiect. Atunci, David şi-a încercat norocul cu Liviu Popescu, pe care l-a întrebat dacă a luat în calcul, la previziunea bugetului şi a lucrărilor din 2018, descentralizarea Serviciului de Spaţii Verzi. „Nu!”, a răspuns vehement Liviu Ţâroiu înaintea lui Liviu Popescu. Acesta din urmă a făcut pe niznaiul, deşi avem convingerea că Blidaru n-a povestit ce a visat noaptea legat de ADP. „Nu ştiu ce înţelegeţi…”, s-a eschivat directorul. „S-a spus că se va descentraliza.”, a repetat apăsat fostul coordonator al ADP-ului din perioada 2015-2016, până la alegeri, când Primăria n-a avut nici primar, nici viceprimar. „N-am făcut eu această afirmaţie. Nu mă întrebaţi pe mine, că n-am afirmat eu.”, s-a apărat Popescu şi aşa s-a stins subiectul vădit deranjant, de s-au ascuns toţi, ca iepurii speriaţi, în boschetele Serei, rămase deocamdată de-a casei. 

Planul de cuceriri ADP-iste pe calea progresului, raportat de tovarăşul primarului, a fost dezminţit de Ţâroiu  

Şirul imprudenţelor avându-l ca autor pe viceprimarul Blidaru a continuat cu procentul de realizări pe 2017 al structurii din subordine, ale cărui obiective mai să dea pe afară din plan, ca pe vremea răposatului. „Norocul” nostru că s-au oprit la 99%, conform comunicării secundului primarului, pus din nou în postura de a-l contrazice. „Am mai auzit un lucru îmbucurător, că, anul trecut, programul a fost realizat 100%. N-am mai auzit până acum. Staţi mai bine decât Primăria, care n-a reuşit să-l îndeplinească 100%, tocmai de aceea mai votăm o dată bugetul local.”, a fost următoarea ghiulea aruncată de pe flancul liberal în braţele vicelui cuminţit de privirea fierbinte din stânga. Care a prins şi voce, demontând planul de îndepliniri, care n-ar fi fost înţeles corect de telespectatorii liberali. „Nu cred că a afirmat 100%.”, a mormăit Ţâroiu, care lipea oalele sparte de ucenicul Blidaru. „Aşa a zis domnul Blidaru.”, părea David că se distrează pe seama neînţelegerilor din „familie”. „99% am spus.”, a repetat inepţia Blidaru. „Te contrazic şi eu.”, s-a alăturat Liviu Ţâroiu celor care se îndoiesc profund de performanţele ADP-iste din 2017.

După viceprimar şi şeful ADP, pasarela pietonală de la Autogară va avea trotuare cu bordură!  

O ultimă poznă a vicelui, reparată chiar de el, cu voce stinsă, după atâtea poticneli: în programul de lucrări al anului 2018, la ADP, figura, la capitolul „Lucrări de reparaţii la trotuare”, adică demontat şi montat de bordură, şi pasarela pietonală de la Autogară! Pe când eram tentaţi să credem că semnatarii documentului avizat de viceprimar n-au trecut în viaţa lor pe podul de la Autogară, de n-au ştiut că n-are trotuare şi, din nefericire, nici bordură de consumat din rezervele generoase, ne edificăm rapid în privinţa cauzei erorii. Procedeul „copy-paste” prin care a fost redactat programul! S-au copiat străzile şi zonele propuse a beneficia de trotuare asfaltate - Şoseaua Naţională, denumită pe mai departe Ion Antonescu în scrierile Primăriei, Revoluţiei, Minerului, Maior Giurăscu, Mihai Eminescu, Dumitru Alimănişteanu, Pasarela pietonală de la Autogară (deşi nici la trotuare nu se încadrează), Grigore Grecescu, Alexandru cel Bun - şi au fost dublate pentru următoarea secţiune a programului, cea cu bordura la trotuare. „A fost o scăpare, am discutat-o cu domnul director.”, şi-a însuşit eroarea Mărgărin Blidaru, care, pesemne, va trebui să găsească altă zonă în nevoie, ca să ducă bordura planificată a „încărca” podul de la Autogară. 

The most visited gambling websites in The UK