Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pe 28 mai, la Ziua Comunei Lereşti, Trei veterani, Cetăţeni de Onoare

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1184

 

b_400_250_16777215_10_images_2264_veterani-cetateni-de-onoare.jpgSuntem în „Anul Centenarului”, în care fiecare persoană care a scris o filă a istoriei României, mai ales din zona Muscel, trebuie să fie amintită şi cinstită. La Lereşti, o localitate cu o importanţă deosebită pentru trecutul acestor locuri, câţiva veterani de război vor avea prilejul să fie numiţi Cetăţeni de Onoare.

Veteran de război este, conform Dicţionarului Explicativ Român, acel liberat după terminarea serviciului militar şi care obţinea la liberare o serie de privilegii. Dar câte privilegii au primit veteranii noştri de război? Cât sprijin au primit cei care au luptat pentru pământurile neamului românesc? Mai sunt şi administraţii în Muscel mai ales, o zonă importantă pentru istoria noastră, care sprijină aceşti veterani de război, iar la evenimente importante încearcă să le şi aducă un strop de fericire pe zâmbetul, uneori, şters, de trecerea timpului. Pentru anul acesta, administraţia comunei Lereşti a ales să îi facă Cetăţeni de Onoare, la Ziua Comunei, care va avea loc pe 28 mai, pe trei veterani de război. „Cu ocazia Centenarului care va avea loc pe 27 mai, de Rusalii, cu aprinderea flăcării Centenarului şi aducerea ei la Lereşti, pe 28 va avea loc Ziua Comunei Lereşti, iar noi am hotărât să facem Cetăţeni de Onoare câţiva veterani lereşteni care merită cu adevărat. Este vorba despre Paraschiv Simăn, Haralambie Cicu şi Ilie Coşcodaru.”, ne-a povestit primarul Marian Toader. Toţi trei sunt oameni ai locului. Acum câţiva ani, erau peste 50 de veterani, însă de-a lungul timpului, mulţi au trecut la cele veşnice, iar  acum mai sunt doar trei. Primarul comunei intenţionează ca să-i sprijine şi financiar pe cei trei, însă totul trebuie făcut în termeni legali. 

 

The most visited gambling websites in The UK