Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sprijin pentru Ansamblul „Hora”

Sprijin pentru Ansamblul „Hora”

La şedinţa din 30 ianuarie, Consiliul Local al comunei Schitu Goleşti a dezbătut şi aprobat proiectul prin care Ansamblul de dansuri „Hora” din localitate va fi sprijinit cu costume populare noi pentru fiecare membru. Investiţia este foarte mare, aşa că aleşii locali au inclus-o în proiectul de reabilitare a Căminului Cultural din Schitu Goleşti. 

Printre proiectele aflate pe masa de lucru a aleşilor locali din comuna Schitu Goleşti se află şi unul prin care Ansamblul „Hora” din localitate este sprijinit cu achiziţionarea de costume noi. Proiectul a fost iniţiat de către consilierul local Constantin Bâlcă, însă acesta a fost aprobat în cadrul şedinţei de la sfârşitul lunii ianuarie, doar ca idee, deoarece investiţia nu se poate face în această perioadă, din lipsă de fonduri şi din cauza unui buget anual mai mic cu aproape 10 miliarde de lei vechi faţă de anul anterior. Sumele necesare achiziţionării costumelor se asigură din finanţarea nerambursabilă obţinută pentru proiectul „Reabilitare Cămin Cultural în comuna Schitu Goleşti, sat Schitu Goleşti”, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală  2014-2020. 

Potrivit procesului verbal al şedinţei, aleşii locali au declarat că s-a primit aviz favorabil pentru proiect, iar primarul a spus că aceste costume sunt deja prevăzute în investiţie. De asemenea, Tudorel Vasile Miriţă ne-a povestit despre acest ansamblu subordonat Căminelor Culturale din comuna Schitu Goleşti. 

„Am înfiinţat ansamblul prin luna august a anului 2016, deoarece am vrut să revigorăm această activitate culturală. Nelu Horobeanu este instructorul angajat de noi. Înfiinţarea ansamblului s-a produs prin îndeplinirea a două obiective şi anume: să intrăm şi noi în rândul lumii din acest punct de vedere, aşa cum sunt  alte comune învecinate, iar la al doilea, exista o Măsură, 7.6, în PNDR, pentru fonduri europene, unde trebuia să faci dovada că ai activitate culturală. Practic, a fost cheia ca să accesăm nişte fonduri europene, în vederea reabilitării Căminului din Schitu Goleşti. Am depus acel proiect pe Măsura 7.6 la CRFIR Târgovişte, am obţinut finanţare şi aceasta se datorează în mare parte existenţei ansamblului. A început să participe la diferite festivaluri. Ideea este următoarea. În cadrul proiectului pe care l-am câştigat intră inclusiv dotarea cu costume populare a membrilor acestui ansamblu. Nu facem două plăţi de două ori. Anul acesta, am buget mai mic cu vreo 10 miliarde, nu îmi permit să iau costume acum, în condiţiile în care, la anul, oricum, le pot lua prin proiectul cu finanţare europeană. Am hotărât că luăm, dar va fi în cadrul proiectului.”, ne-a declarat primarul Vasile Miriţă. 

La ora actuală, proiectul este în stadiul de licitaţie. Pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice există cererea de oferte din partea Primăriei Schitu Goleşti privind contractul de servicii de proiectare şi asistenţă tehnică, iar valoarea estimată se ridică la aproximativ 20.000 lei.

 

The most visited gambling websites in The UK