Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O poveste frumoasă, o poveste de viaţă… din Afganistan.Doi fraţi gemeni, din Muscel, împreună în misiune

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2229

 

b_400_250_16777215_10_images_2262_fratii-dragan.jpgLa ora actuală, în teatrul de operaţii din Afganistan, acolo unde sunt dislocaţi peste 440 de militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, există  foarte mulţi jurnalişti români, o parte dintre aceştia prezentând situaţia de acolo mai mult dramatic. Dar să ne gândim la militarii musceleni, care, zi de zi, văd totul într-un mod pozitiv şi mai ales că mulţi dintre ei au o poveste de viaţă frumoasă. Astăzi îi prezentăm şi noi pe doi militari, fraţi gemeni, care sunt dislocaţi în teatrul de operaţii.

Fraţii gemeni Drăgan, din comuna Dragoslavele! Plutonierul major Gabriel Drăgan şi plutonierul major Cătălin Drăgan, amândoi militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Ei fac parte din compania 3 Protecţia Forţei, companie ce se ocupă cu protecţia personalului ce mentorizează forţele afgane. Sunt departe de casă, timp de şase luni, într-o misiune importantă. Se au unul pe celălalt şi merg zi de zi mai departe. Gemenii fac parte din Armata României de 16 ani, mai exact din luna noiembrie a anului 2002. Acum, fraţii Drăgan se află la a doua misiune în Afganistan, prima fiind în anul 2008, alături de Batalionul de la Câmpulung. 

Sunt dislocaţi de doar câteva săptămâni în teatrul de operaţii din Afganistan. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale i-au întrebat pe aceştia dacă doresc să se mai întoarcă în Afganistan, iar amândoi au spus că întotdeauna se gândesc că este ultima misiune pe care o vor executa, însă, atunci când apare o nouă misiune la unitate, ei simt că trebuie să meargă, pentru că, până la urmă, pentru asta sunt instruiţi. Un alt lucru interesant pe care l-am descoperit prin cei de la MApN a fost faptul că gemenii musceleni, din unele superstiţii, nu participă niciodată la aceeaşi misiune în teatrul de operaţii. Ce îi ajută cel mai mult este faptul că sunt împreună şi la bine, şi la greu şi trec mai uşor peste această perioadă, pentru a ajunge acasă la familiile lor. Cătălin Drăgan este căsătorit şi nu are copii, iar soţia îl sprijină mult în această misiune, iar Gabriel este şi el căsătorit şi are doi copii, o fetiţă şi un băiat. Gemenii musceleni dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan sunt un caz fericit că sunt împreună şi sunt optimişti că vor duce cu bine misiunea la bun sfârşit, alături de ceilalţi militari ai Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”. D.B.

The most visited gambling websites in The UK