Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Veteran de război, cu reuşită după reuşită

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 847

De la tir, la box… a fost doar puţină voinţă

Ionuţ Butoi, militarul de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, care a fost rănit în anul 2008, în teatrul de operaţii din Afganistan, va urca în ringul de box, alături de un fost campion naţional, Nicolae Stan. Acesta din urmă este tot în scaun cu rotile, după ce a fost înjunghiat pe la spate în plină stradă. Este în scaun cu rotile de 20 de ani, dar este prezent mereu în sala de box şi face câte două antrenamente pe zi. Meciul de box dintre cei doi este o premieră şi va avea loc pe data de 3 martie, la Bucureşti, la Sala „Marin Cocoş”. Plutonierul Ionuţ Butoi este campion naţional la TIR cu arcul, iar anul trecut, la Jocurile Paralimpice de la Toronto din Canada, pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, a câştigat medalia de argint, la individual, şi medalia de aur, cu echipa României. 

Acum, Ionuţ a acceptat provocarea lui Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan, de a intra în ringul de box. Aceştia au făcut o serie de declaraţii pentru Asociaţia Militarilor Veterani. „Îl stimez mult pe Ionuţ. Să îşi asume un meci de box, cu o pregătire de mai puţin de două săptămâni, este destul de greu, reprezintă un grad de nebunie maximă. Să lupţi cu un boxer care are câştigate două campionate naţionale este foarte dificil şi, cu toate astea, Ionuţ nu s-a speriat.”, a declarat pentru AMVVD Marian Cocoş, antrenorul lui Ionuţ Claudiu Butoi. „Este extraordinar eroul Butoi. A acceptat această provocare, deşi nimeni, până acum, nu a avut curaj. Membru de onoare al AMVVD, pentru prima dată în ring! Suntem alături de el şi va avea susţinerea noastră, a tuturor veteranilor din teatrele de operaţii şi a tuturor membrilor asociaţiei.”, a declarat veteranul Marius Apostol, preşedintele AMVVD. Ionuţ Butoi, militarul de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” este membru de onoare al Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Această asociaţie luptă pentru construirea unui centru, în premieră, de refacere a militarilor răniţi în teatrele de operaţii, în care militarii români au fost dislocaţi de-a lungul anilor. „Am avut un antrenament bun de început. Mă simt ok… şi chiar îmi place! Mulţumesc maestrului  Marian Cocoş, antrenorul meu.”, a spus veteranul muscelean Ionuţ Butoi. Este incredibil cum unii musceleni ne pot da lecţii de viaţă prin modul în care vor să răzbească, să meargă mai departe, indiferent de problemele vieţii. Musceleanul Ionuţ Butoi este un exemplu de luptător. Diana BUMBENECI

The most visited gambling websites in The UK