Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Soţia unuia dintre militarii morţi în accidentul de la Dâmbovicioara, Georgiana Toader, încadrată sergent la VÂNători de Munte

  • Written by Isabela FILIP
  • Hits: 2612

b_400_250_16777215_10_images_2260_collage.jpgÎntr-o ceremonie emoţionantă, desfăşurată miercuri, 14 februarie 2018, în cazarma Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, Georgiana Toader a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de subofiţer al Armatei României, ca urmare a finalizării procedurilor de chemare în activitate. Astfel, având gradul de sergent, Georgiana Toader este încadrată în unitatea în care şi-a servit patria şi soţul ei, sublocotenent (post mortem) Petre Cristian Toader, căzut la datorie în luna iunie 2017, în accidentul de la Dâmbovicioara.

În viitorul apropiat, sergentului Georgiana Toader i se va alătura şi Maria Emanuela Catană, soţia altui militar mort în acelaşi tragic incident, sublocotenent (post mortem) George Emilian Catană, care va deveni şi ea militar activ, urmând să parcurgă, până în toamna acestui an, etapele necesare accederii în corpul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

Împreună cu George Emilian Catană şi Petre Cristian Toader a murit şi camaradul lor, Mihai Ionuţ Toma, toţi pierzându-şi viaţa la datorie, în accidentul de circulaţie din 29 iunie 2017, de la Valea Urdii, din comuna Dâmbovicioara, pe când se întorceau din poligonul de instrucţie Cincu, unde desfăşuraseră, pe parcursul mai multor zile, instrucţie în comun cu alte structuri ale Armatei Române.

Sublocotenentul post mortem Mihai Ionuţ Toma era născut în 1979, în Câmpulung, a fost comandant piesă la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. A absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri în 2003, a primit insigna „Participant la misiuni în străinătate”, titlul onorific de „Militar Veteran”. Subofiţerul a participat la două misiuni în Afganistan, în anii 2008 şi 2012. Locuia în satul Măţău, era necăsătorit şi are un băiat de 14 ani. 

Sublocotenentul post mortem George Emilian Catană, născut în 1977, în Câmpulung, a fost sanitar la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. A absolvit Liceul Naţional cu Program de Atletism, Şcoala Postliceală „Sanitas-Fundeni”, a primit insigna „Participant la misiuni în străinătate”, titlul onorific de „Militar Veteran”, a participat la o misiune externă în Afganistan în perioada 2008 - 2009. Locuia în satul Valea Mare Pravăţ, comuna Valea Mare Pravăţ, era căsătorit şi are un băiat de 14 ani.

Sublocotenentul post mortem Petre Cristian Toader, născut în 1985, la Curtea de Argeş, a fost pistolar (puşcaş lunetist) la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. A absolvit Grupul Şcolar Tehnologic Domneşti, a primit insigna „Participant la misiuni în străinătate”, titlul onorific de „Militar Veteran”, a participat la o misiune externă în Afganistan, în anul 2010. Locuia în satul Pietroşani, comuna Pietroşani, era căsătorit şi are o fetiţă de 4 ani.

În cadrul festivităţii oficiale a evenimentului „Împreună pentru Câmpulung” - Zilele Municipiului Câmpulung, care a avut loc pe 22 iulie 2017, cei trei militari, căzuţi la datorie, au primit distincţia, post mortem, de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Câmpulung. 

The most visited gambling websites in The UK