Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În comuna Poienarii de Muscel, se investeşte în infrastructură

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 3497

b_400_250_16777215_10_images_2255_d.jpgÎ

Investiţiile în infrastructură în comuna Poienarii de Muscel sunt o prioritate pentru primarul Ion Banzea. Doar în ultimele luni, acesta a reuşit să obţină licitaţia pentru firma contractată să reabiliteze patru sectoare de drum din localitate. Sumele plătite doar pentru acordarea serviciilor de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări s-au ridicat la 5.950 lei. În urma unui studiu realizat pentru analizarea drumurilor în pantă, primarul a decis să reabiliteze, într-un timp util, patru sectoare de drum, care prezintă probleme şi nu sunt atât de accesibile pentru locuitori. Una dintre problemele care au dus la urgentarea hotărârilor a fost aceea a câtorva persoane care necesită îngrijiri medicale la domiciliu şi este nevoie de accesul uşor al ambulanţei pe uliţă, până la poarta omului. „Sunt câteva zone greu accesibile, la oameni care fac dializă, iar dacă nu mă ocup să creez condiţii să intre ambulanţa, omul nu poate să iasă de acolo.”, a continuat Ion Banzea. Pe raza comunei, sunt cinci persoane care fac dializă, iar accesul cadrelor medicale până la locuinţele acestora este vital. 

O altă problemă a drumurilor din localitate o prezintă calea de acces către satul Drăghici, care este un drum judeţean, iar administraţia locală nu poate efectua lucrări. Îngrijorător pentru edilul localităţii este faptul că arterele din localitate sunt tot mai degradate, din cauza terenului care se duce într-o parte sau din cauza galeriilor din fosta mină. „Am depus proiecte, chiar am unul acum depus pentru Valea Îndărăt. Este realizată toată documentaţia şi vrem să asfaltăm tot drumul pe o distanţă de 3,5 km, apoi urmează coasta Ratii şi alte străzi. Din cauza drumului care se lasă, poate au fost şi galerii, dar trebuie reabilitat neapărat.”, a spus Ion Banzea. Drumul din zona Brebeneşti a fost o altă investiţie finalizată a primarului, acesta reuşind să asfalteze aproape jumătate din cât şi-a propus, iar lucrările au fost sistate din cauza lipsei de buget. 

Când am venit la Primărie, aveam o roabă şi două lopeţi

Ion Banzea ne-a mai declarat şi faptul că investiţiile au fost întotdeauna o prioritate pentru comuna Poienarii de Muscel şi, de fiecare dată, a încercat să aducă bani în comună pentru proiecte de reabilitare şi noi achiziţii, mai ales că, atunci când a venit ca primar, nu avea utilajele şi dotările necesare efectuării unor lucrări la nivel de comună. Multe dintre achiziţii au fost obţinute prin Grupul de Acţiune Locală. „Am reuşit să achiziţionez prin GAL un buldoexcavator nou, avem şi două tractoare ale noastre, că aveam nevoie de ele şi nu puteam să stăm mereu să le împrumutăm.”, a declarat Ion Banzea. 

De asemenea, primarul a mai reuşit să închirieze momentan un buldoexcavator mic, pentru lucrările unde se poate utiliza doar acesta, care este permanent la îndemâna Primăriei. Orice lucrare care se efectuează cu utilajul respectiv se înregistrează pe topograf şi se plăteşte aferent colaborării încheiate între proprietar şi Primărie. 

Urmează ca sectoarele de drum propuse spre reabilitare să intre în lucru, asta după îmbunătăţirea vremii şi după ce firma contractată va primi bugetul din partea Primăriei, pentru efectuarea lucrărilor şi achiziţionarea materialului necesar. 

 

The most visited gambling websites in The UK