Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Directorul Muzeului primeşte în administrare 1,4 hectare de teren

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 3530

b_400_250_16777215_10_images_2255_Clipboard07.jpg

Pământul Câmpulungului de la Mateiaş valorează aproape un miliard de lei vechi   

Municipalitatea şi-a evaluat imobilele de la Mateiaş, adică terenul aflat sub Mausoleu şi împrejurimile sale, constând în 1,2 hectare de fâneţe, scopul operaţiunii fiind de a le introduce în domeniul public al Câmpulungului. Potrivit raportului şefei Serviciului Juridic, Emiliea Ilie, „printre bunurile enumerate (n.r. în lege) ca făcând parte din domeniul public al municipiilor se regăsesc şi (…): „terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Consiliul Local şi Primăria, precum şi instituţiile publice de interes local, cum sunt: teatrele, bibliotecile, muzeele, spitalele, policlinicile şi altele asemenea.” De unde înţelegem că în „altele asemenea” intră şi Complexul Monumental de la Mateiaş, în cazul căruia autorităţile rezolvă chestiunea pământului, pe care îl vor include, prin votul aleşilor de mâine, în domeniul public al municipiului. 

Proprietatea Câmpulungului amplasată pe teritoriul comunei Valea Mare Pravăţ constă, în afara clădirii Mausoleului Mateiaş, în terenul aflat sub construcţie, care măsoară 1.820 de metri pătraţi, şi suprafaţa de fâneţe de 12.272 de metri pătraţi, situată în extravilanul localităţii conduse de Ion Boncoi, în punctul „Mausoleul Mateiaş”. Întrucât se impunea necesitatea efectuării evaluării celor două imobile precizate, Liviu Ţâroiu a apelat la serviciile expertului evaluator Stan Cîrstian. „Prin raportul de expertiză s-a stabilit valoarea de piaţă/mp ca fiind de 24 lei/mp, pentru terenul de sub construcţii, rezultând o valoare totală de 43.680 lei (1.820 mp x 24 lei = 43.680 lei), iar pentru terenul categoria fâneţe, s-a stabilit o valoare de piaţă/mp ca fiind de 4 lei/mp, rezultând o valoare totală de 49.088 lei (12.272 mp x 4 lei = 49.088 lei).”, redăm din referatul juristului şef Emiliea Ilie, care susţine proiectul de hotărâre pregătit pentru dezbaterea Consiliului Local de mâine după amiază. 

Aleşilor municipali li se cere să fie de acord cu propunerea Juridicului Primăriei, de trecere în domeniul public al Câmpulungului a suprafeţei totale de 14.092 de metri pătraţi, compusă din cele două categorii de imobile care, în total, valorează 92.768 lei. Cele peste 1,4 hectare urmează a fi predate în administrare Muzeului Municipal Câmpulung.

The most visited gambling websites in The UK