Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Contabila debutantă, angajată, anul trecut, la Muzeu, este promovată. Mai ales că salariile au crescut cu 25%

b_400_250_16777215_10_images_2255_Clipboard05.jpgUna dintre formalităţile începutului de an o constituie prezenţa managerilor subordonaţi în faţa Consiliului Local, cu rapoartele de activitate ale anului încheiat şi calendarul de acţiuni ale anului următor. Până la „dările de seamă” ale managerilor, care fie n-au fost gata, fie n-au mai avut loc pe ordinea de zi a primei şedinţe din an - primii la raport fiind directorii de la Social şi ADP, Cătălin Bădiţa şi Liviu Popescu -, mapa cu documentele pregătite pentru dezbaterea din 31 ianuarie 2018 a inclus două urgenţe ale Muzeului Municipal. Prima, o chestiune juridică privind imobilele de la Mateiaş, a doua, acceptarea avansării unui salariat al instituţiei, situaţie care impune rectificarea şi actualizarea statului de funcţii. Ca să-i dea şansa unui salariu mai bun colegei Gabriela Negoescu, care sărbătoreşte, pe 14 februarie 2018, un an de activitate la instituţia Consiliului Local, directorul Alexandru Oprea a solicitat superiorilor să-i aprobe Planul de ocupare a funcţiilor contractuale pe anul 2018 şi Statul de funcţii al Muzeului Municipal Câmpulung pentru anul 2018. Şi aceste documentaţii au nevoie să fie prezentate anual de către subordonaţi consilierilor municipali, pentru a le încuviinţa, cu atât mai mult cu cât în cazul instituţiei manageriate de bucureşteanul care, în decembrie 2017, a împlinit patru ani de mandat, se producea o promovare. Gabriela Negoescu depăşeşte gradul debutant cu care a fost încadrată anul trecut, la Compartimentul Resurse Umane, ca urmare a admiterii sale la concurs.     

Candidaţii la postul de paznic, prea slabi ca să treacă proba scrisă 

Potrivit referatului bogat argumentat cu extrase din trei legi, întocmit de Ramona Simion, şefa Compartimentului Resurse Umane al Primăriei Câmpulung, „în cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, în anul 2018, există o persoană care îndeplineşte condiţiile pentru promovare într-un grad profesional superior, respectiv: o funcţie de referent de specialitate, grad profesional debutant, în referent de specialitate, grad profesional I.” Ultimul angajat al instituţiei este, după cum am precizat în introducere, Gabriela Roxana Negoescu, admisă cu un punctaj final de 97,50 puncte (100 puncte obţinute la proba scrisă şi 95 la interviu). Pentru postul la Contabilitatea instituţiei, asigurată până la concursul de anul trecut de o singură salariată, Emanuela Ştefănescu, a mai concurat, la proba decisivă, interviul, Mihaela Andreea Damian, care a atins un punctaj de numai 60,67 puncte (70 puncte obţinute la proba scrisă şi 51,33 la interviu), mult sub cel al câştigătoarei. Job-ul a fost dorit de patru persoane, însă, după proba scrisă, doar două au intrat în următoarea confruntare, interviul. Ca o paranteză, toamna trecută, Muzeul a încercat să angajeze şi un paznic în cadrul Compartimentului Administrativ, dar niciunul dintre cei trei înscrişi nu s-a încadrat în rigorile concursului. Pavel Costinel Mărguţ nu a îndeplinit condiţia specifică: „absolvirea, cu examen de diplomă, a unei instituţii de învăţământ, liceu/şcoală profesională.” Iar ceilalţi doi, Petruţa Bălălău şi Ion Bulac, care au trecut selecţia dosarelor, în vederea susţinerii probei scrise, au scos punctaje prea mici: prima, 3 puncte, al doilea, 30,67 puncte, fiind declaraţi respinşi. 

Revenind la promovarea angajatei recrutate în iarna anului 2017, referatul şefei Personalului menţionează, citând legea, că „persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant vor fi promovate, prin examen, la sfârşitul perioadei de debut stabilite în condiţiile legii, în funcţia, gradul sau treapta profesională imediat superioară, în baza unui referat de evaluare întocmit (…) de şeful ierarhic şi aprobat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.”

La sfârşitul lunii decembrie a anului 2016, aleşii municipali au aprobat statul de funcţii al Muzeului, care numără 19 funcţii contractuale, din care două sunt de conducere - Alexandru Oprea şi Sanda Safta -, iar restul de 17, de execuţie. Directorul Muzeului are nevoie să mai facă o singură angajare ca să-şi acopere întreaga grilă de salariaţi. Iată cum se prezintă statul de funcţii ataşat proiectului de hotărâre înaintat consilierilor locali, pentru studiu şi aprobare:

=Alexandru Oprea, manager (grad profesional II, studii superioare); 

 

Serviciul Patrimoniu Muzeal şi Valorificarea Patrimoniului 

=Sanda Safta, şeful serviciului (grad profesional II, studii superioare);

=Costin Peligrad, muzeograf (grad profesional II, studii superioare);

=Sorina Elena Cîrstoiu, muzeograf (grad profesional II, studii superioare);

=Mihai Ionescu, muzeograf (grad profesional I, studii superioare); 

=Livia Pitulan, muzeograf (grad profesional I, studii superioare); 

=Gabriel Ion Anghelescu, supraveghetor (studii medii);

=Mironica Zepiş, supraveghetor (studii medii); 

 

Compartimentul Conservare - Restaurare

=Ionuţ Fuscel, restaurator (grad profesional II, studii superioare);

=Consuela Grecu, conservator (grad profesional IA, studii superioare);

=Rodica Niţu, conservator (grad profesional IA, studii superioare);

 

Compartimentul Contabilitate - Resurse Umane 

=Emanuela Ştefănescu, referent de specialitate (grad profesional IA, studii superioare);

=Gabriela Negoescu, referent de specialitate (grad profesional I, studii superioare);

 

Compartimentul Administrativ

=Gheorghe Şerban, muncitor (grad profesional I, studii medii);

=Albert Gavrilă, paznic (studii medii);

=Nicolae Pitulan, paznic (studii medii);

=Laurenţiu Vasile, paznic (studii medii);

=Theodor Vidroiu, paznic (studii medii); 

În cadrul acestui compartiment rămâne vacant un post de paznic, a cărui ocupare s-a încercat fără succes anul trecut. Mai spunem că, din 2018, salariile la instituţiile subordonate Consiliului Local, Muzeul Municipal, Biblioteca Municipală „Ion Barbu” şi Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, au crescut cu 25%, dar asupra acestui subiect vom reveni într-o ediţie viitoare. 

The most visited gambling websites in The UK