Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Militarii musceleni, premiaţi de Iohannis

 

b_400_250_16777215_10_images_2253_Clipboard03.jpgDelegaţia României, care a participat la competiţia sportivă „Invictus Games Toronto 2017” a fost premiată de preşedintele Klaus Iohannis. Ceremonia s-a derulat la Palatul Cotroceni, miercuri, 24 ianuarie, şi a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, după care militarii răniţi în teatrele de operaţii au fost decoraţi pentru dăruirea şi spiritul de fair play şi pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului Armatei României. Cu această ocazie, au fost recompensaţi şi muscelenii care au făcut parte din echipa care a reprezentat România anul trecut. 

Plutonierului major Ionuţ Claudiu Butoi, care a câştigat aurul, cu echipa, şi argintul, la individual, la tir cu arcul, i-a fost conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I. Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a III-a celorlalţi musceleni: plutonierului adjutant Valerică Costinel Slăniceanu (ciclism) şi plutonierului adjutant Gheorghe Irinel Matei (ciclism), dar şi soţiei eroului Dragoş Traian Alexandrescu, plutonierul major Petrina Bianca Alexandrescu. Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mihai Viorel Fifor.

„Ce echipă! Haideţi să-i aplaudăm!”, şi-a început alocuţiunea din cadrul ceremoniei de decorare preşedintele României, Klaus Iohannis. „Mă bucur să primesc din nou, la Palatul Cotroceni, o echipă de învingători, care merită toată aprecierea noastră pentru rezultatele foarte bune obţinute anul trecut, la Toronto. Astfel, în semn de recunoaştere a acestor performanţe, acord astăzi, în zi de sărbătoare, Ordinul şi Medalia „Meritul Sportiv” membrilor INVICTUS 2017. Aţi onorat cu demnitate şi responsabilitate încrederea acordată şi drapelul tricolor pe care vi l-am înmânat înainte de plecare. Victoriile dumneavoastră ne-au dat prilejul să vedem drapelul României înălţat pe acordurile Imnului Naţional. Sunteţi un exemplu de curaj, camaraderie şi altruism. Prin devotamentul şi determinarea de care daţi dovadă, ne demonstraţi că cele mai înalte standarde de excelenţă pot fi atinse, în ciuda tuturor dificultăţilor. Tocmai de aceea, aveţi o contribuţie semnificativă la cultivarea şi promovarea în societate a unor repere morale, a încrederii că, prin muncă, efort susţinut şi sacrificii, se poate ajunge la victorie. Sunt convins că educaţia pe care aţi primit-o în instituţii militare de prestigiu a avut un rol important în a vă dezvolta tăria de caracter şi în a vă încuraja să fiţi mereu profesionişti şi exigenţi în raport cu propriile dumneavoastră ţeluri. Felicitări tuturor celor prezenţi astăzi aici şi, în special, celor care au fost deschizători de drumuri în probele de înot, ciclism, haltere şi volei, precum şi medaliaţilor din probele de tir cu arcul, atletism sau canotaj de sală la simulator. Felicit, totodată, conducerea Ministerului Apărării Naţionale, organizaţiile şi sponsorii care au făcut posibilă participarea la acest eveniment sportiv internaţional de marcă. Faceţi cinste României! Am fost cu toţii alături de dumneavoastră şi v-am împărtăşit emoţiile inerente unei competiţii precum cea din Canada. Sunteţi o sursă permanentă de inspiraţie prin ambiţia pe care o aveţi de a depăşi orice obstacole, prin loialitatea şi credinţa în simbolurile naţionale şi în semnificaţia lor. Vă mulţumesc şi vă asigur de preţuirea şi respectul nostru! Sunt convins că veţi dovedi acelaşi spirit de angajare şi de responsabilitate în tot ceea ce faceţi şi veţi onora ordinele şi medaliile conferite astăzi. Vă doresc ca, la competiţia care va avea loc în Australia, în Anul Centenarului Marii Uniri, să reprezentaţi Armata şi naţiunea română, încă o dată, la cel mai înalt nivel. Vă doresc multă sănătate şi succes! La mulţi ani!”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis. 

The most visited gambling websites in The UK