Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit cu „Vulturii Carpaţilor”

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 4656

b_400_250_16777215_10_images_2253_Clipboard02.jpgMarţi, 23 ianuarie 2018, la sediul unităţii militare din Câmpulung a avut loc ceremonialul de plecare în teatrul de operaţii din Afganistan a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, care încadrează Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, alături de alte personalităţi publice, a fost alături de militarii câmpulungeni, într-un eveniment marcant pentru „Cetatea lui Negru Vodă”.

După o lungă perioadă de pregătire, ajunsă acum la final, Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, care încadrează Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, va fi dislocat în Afganistan începând cu luna februarie. 448 de militari s-au pregătit intens pentru misiunea pe care o vor avea de îndeplinit timp de şase luni. La ceremonialul de plecare în teatrul de operaţii, au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Statului Major al Forţelor Terestre şi ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmisegetusa”, precum şi oficialităţi locale, prefectul Emilian Dragnea şi primarul Liviu Ţâroiu.

Batalionul, gata pentru misiune

Comandantul Batalionului, locotenent colonel Ionuţ Ilinca, a declarat faptul că misiunea s-a încheiat cu succes şi le-a mulţumit tuturor celor implicaţi. „Îmi exprim în faţa dumneavoastră şi a militarilor Batalionului împlinirea misiunii de pregătire încheiată cu succes, satisfacţia împlinirii profesionale generată de sentimentul intens al lucrului bine făcut. Cu acest prilej, vreau să mulţumesc subordonaţilor mei, care prin dăruire, profesionalism, dedicaţie şi disciplină, muncă şi perseverenţă şi-au ridicat permanent nivelul de pregătire, astfel încât să dezvolte nivelul de pregătire în executarea sarcinilor pe care le vor îndeplini în misiune. Îmi doresc ca, la întoarcerea din teatrul de operaţii, să raportez „MISIUNE ÎNDEPLINITĂ”, ca o reuşită a noastră, a tuturor. Vă rog să îmi permiteţi să raportez cu mândrie, în numele militarilor Batalionului Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”: „GATA PENTRU MISIUNE!””, a declarat lt.col. Ionuţ Ilinca, comandantul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. După alocuţiune, comandantul Batalionului i-a înmânat Ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, o plachetă cu însemnele Batalionului. 

Ministrul Fifor, alături de „vulturi”

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale s-a declarat mulţumit de modul în care militarii Batalionului şi-au încheiat activitatea de pregătire şi le-a promis sprijinul necesar în desfăşurarea activităţilor pe care le vor avea în teatrul de operaţii. „Sunt bucuros şi mândru, totodată, că mă aflu în mijlocul dumneavoastră astăzi, când vă pregătiţi să mergeţi într-o nouă misiune în Afganistan. Este un moment important pentru orice militar al Armatei Române, când tot ce aţi învăţat, toate antrenamentele făcute, vor fi aplicate în condiţii reale de luptă. Aveţi toată aprecierea mea pentru curajul dumneavoastră şi tot sprijinul pentru îndeplinirea cu succes a misiunii. Rezultatele obţinute în perioada de pregătire vă dau dreptul deplin de a privi cu optimism această misiune. Ca ministru al Apărării Naţionale, simt o mare mândrie de fiecare dată. Acţionaţi în continuare ca adevăraţi ambasadori ai imaginii noastre de peste hotare”. Ministrul a mai mulţumit şi familiilor militarilor pentru suportul moral acordat acestora în pregătirea misiunii şi pe perioada următoare şi le-a asigurat sprijinul pe timpul cât ei se vor afla în teatrul de operaţii. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul Batalionului.

Sunt liniştiţi şi pregătiţi

Doi dintre militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, care au funcţii diferite şi care au mai participat la misiuni în teatrele de operaţii, ne-au mărturisit cât de bine sunt pregătiţi, ce simt în acest moment, dar, mai ales, cât de importantă este misiunea pentru aceştia. „Plec cu siguranţa faptului că, peste şase luni, mă voi găsi în acelaşi loc, în formaţie completă, şi mă bazez pe faptul că mă aflu de zece ani în acest batalion. Sunt convins că, în momentul în care am luat această decizie de a pleca, pentru a treia oară, am luat-o pe cea mai bună posibilă. Nicio misiune nu seamănă cu alta. Toate sunt grele, dar lucrând în echipă, pentru că în armată spiritul de lucru în echipă şi camaraderia chiar nu sunt vorbe goale, orice misiune poate fi dusă la bun sfârşit fără probleme. Eu sunt un militar fericit. Nu am avut probleme. M-am întors tot timpul acasă. Am participat la două astfel de ceremoniale de repatriere, încheiate cu zâmbetul pe buze, cu strânsul mâinilor camarazilor mei. Acasă mă aşteaptă soţia şi doi băieţi. Nu este nevoie să le explic ceva anume. Mă sprijină mereu. Este o etapă din viaţa fiecărui militar. Vine totul firesc. Este foarte clar că trebuie să participăm la astfel de misiuni.”, ne-a spus căpitanul Florin Jianu.

Sublocotenentul Olcar Deniz Latife ne-a povestit despre felul în care gândeşte de când a ales să participe la misiune şi, mai ales, despre cât de importantă este relaţia strânsă cu colegii: „Plec cu gânduri pozitive. Ne-am antrenat mult pentru misiunea asta. Principala persoană care mă aşteaptă acasă este mama mea. Mă susţine în tot ceea ce fac. Am noroc cu colegii mei de an şi grad mai mare, care mă susţin şi, până acum, la orice întrebare am adresat, nu a fost să nu primesc răspuns.”

Căpitanul Florin Jianu şi sublocotenentul Olcar Deniz Latife sunt doar doi dintre cei peste 400 de militari, care dau dovadă de devotament, de dăruire, de tărie şi de respect pentru patrie şi demonstrează că sunt pregătiţi să participe cu cinste la misiunea ce va urma.

Uniformă nouă, la Armată

Ca o noutate, toţi militarii Batalionului pleacă în Afganistan în noua ţinută combat, iar acolo o vor purta permanent. În ţară, deja se va schimba uniforma, în fiecare unitate militară. Principalele elemente de noutate ale costumului sunt coloristica, desenul mozaic fiind format din cinci culori - kaki-bej, verde, maro închis, maro deschis şi bej deschis, croiala, ajustarea în talie şi dublarea zonelor cu solicitare maximă.

Nu sunt la prima misiune

Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” va acţiona în cadrul misiunii „Resolute Support” şi va executa misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei în zona de apărare terestră apropiată a Bazei Aeriene Militare Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane, în perioada februarie - august 2018. De asemenea, Batalionul a participat în teatrul de operaţii din Kosovo, în anii 2005 şi 2007, şi în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2008.

Ziarul „Evenimentul Muscelean” le urează militarilor misiune uşoară!

The most visited gambling websites in The UK