Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Subordonaţii şi-au revendicat investiţiile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 940

 

Unele dintre instituţiile subordonate administraţiei publice locale au depus, pe parcursul anului trecut, mai multe adrese la Primărie, din primăvară, până în toamnă, prin intermediul cărora au solicitat să li se predea în administrare investiţiile realizate în 2017. Pentru aceasta, era nevoie de votul Consiliului Local, căruia i se propunea de către Executiv să aprobe modificarea, actualizarea sau completarea, după caz, a inventarului bunurilor aparţinând domeniului public al Municipiului Câmpulung, precum şi înregistrarea acestora, în conformitate cu legislaţia în domeniul financiar-contabil, în evidenţele contabile. După care sunt transferate în folosinţa unităţilor aflate în subordinea Consiliului Local. Formalitatea îndeplinită de aleşi la întrunirea din 28 decembrie 2017 se repetă anual, fiind forma legală prin care studiile şi lucrările plătite din banii câmpulungenilor ajung pe „mâna” celor în beneficiul cărora au fost realizate. 

Subiectul a generat un singur comentariu la ultima şedinţă a anului trecut, pe a cărei ordine de zi s-a aflat acest punct privitor la actualizarea anexei Hotărârii de Guvern nr.447/2002, pentru atestarea bunurilor aparţinând domeniului public al judeţului Argeş, privind inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului Câmpulung. Acest comentariu i-a aparţinut consilierului local Constantin Ivan, care a făcut următoarele precizări: „Procesele verbale şi documentele care stau la baza acestor recepţii sunt complete, însă sunt câteva observaţii de care trebuie să se ţină cont. Cu siguranţă, domnul primar le va corecta împreună cu compartimentele de specialitate. Îmi pare rău că nu este şeful…”, moment în care expozeul colegului a fost întrerupt de primarul Liviu Ţâroiu: „Este afară.”, cu referire la şeful Investiţiilor, Sorin Bălăşcan, care, aşa mic cum este, n-a mai încăput în sala de Consiliu, care dădea pe afară de aleşi, personal al Primăriei şi puhoi de presă. „Dacă ascultă, cu atât mai mult, şi-a reluat ideea consilierul Ivan, convins că Bălăşcan urmăreşte dezbaterea pe monitoarele din afara sălii de şedinţe. Sunt comisii de recepţie în a căror componenţă intră şi diriginţii de şantier. O primă observaţie care trebuie corectată. De asemenea, în comisiile de recepţie, în afara beneficiarului, trebuie să se ţină cont şi să fie prezent şi un specialist, că este pe instalaţii, construcţii, utilaje. Totodată, să nu se mai facă recepţii parţiale. Nu există nicio legislaţie sau prescripţie din care să reiasă că, în urma unor lucrări, se pot face recepţii parţiale şi bunul poate fi predat în exploatare.”, a solicitat alesul social-democrat, completat de liberalul Bogdan David, care a reluat o mai veche recomandare: în comisiile de recepţie a lucrărilor de valoare mare, cum sunt asfaltările, să fie cooptat şi un consilier local. Măcar ca observator, zice el. „Dacă intraţi la recepţie, poate nu mai aveţi comentarii, le lămuriţi acolo.”, a bombănit Ţâroiu. 

Iată care sunt instituţiile care şi-au „revendicat” investiţiile în valoare totală de 650.554,71 lei.  

Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat: bunuri cu o valoare contabilă totală de 22.506 lei

Drumuri şi poduri

=Documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţie - DALI pentru investiţia de covor asfaltic pe strada Valea Ţiţei, lungime - 900 ml (execuţia a fost predată Primăriei Câmpulung în anul 2017): 12.276 lei; 

=Documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţie - DALI pentru investiţia de covor asfaltic pe strada Valea Ursului, lungime - 750 ml: 10.230 lei.  

Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung: bunuri cu o valoare contabilă de 29.938,77 lei  

=Proiectarea şi execuţia sistemului de încălzire pentru Pavilionul Stătescu: 29.938,77 lei. 

Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”: bunuri cu o valoare contabilă de 75.444,05 lei

=Reabilitarea sistemului de încălzire la şcoala veche: 61.856,20 lei;

=Amenajarea grupului sanitar pentru persoane cu dizabilităţi: 10.000 lei; 

=Centrală termică: 3.587,85 lei.    

Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”: bunuri cu o valoare contabilă de 45.020,16 lei

=Gard pe strada Petre Ţuţea - proiectare şi execuţie: 45.020,16 lei. 

Colegiul Tehnic Câmpulung: bunuri cu o valoare contabilă de 69.649,58 lei

=Lucrări de termoizolare a faţadei Colegiului Tehnic: 39.999,41 lei; 

=Amenajarea grupului sanitar pentru persoane cu dizabilităţi: 29.650,17 lei.    

Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”: bunuri cu o valoare contabilă de 40.410,55 lei

=Proiectarea şi execuţia aleii pietonale cu iluminat stradal între Şcoala de Aplicaţie şi sala de sport: 40.410,55 lei.  

Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Marina”: bunuri cu o valoare contabilă de 99.949,10 lei 

=Împrejmuire cu gard: 99.949,10 lei.

Liceul Teoretic „Dan Barbilian”: bunuri cu o valoare contabilă de 101.138,37 lei

=Reabilitarea acoperişului sălii de sport: 101.138,37 lei. 

Liceul cu Program Sportiv: bunuri cu o valoare contabilă de 166.498,13 lei

=Proiectarea şi execuţia constând în reparaţii capitale a sălilor de clasă din clădirea LPS: 166.498,13 lei.

The most visited gambling websites in The UK