Menu
TRAFIC

Câmpulungul cocalarilor şi al văcarilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2630

b_400_250_16777215_10_images_2236_Clipboard11.jpgVacile, caii, oile şi măgarii, familiarizaţi cu betoanele Câmpulungului, care poartă urmele mirositoare şi alunecoase ale trecerii lor, livrează cele mai savuroase instantanee fotografilor de ocazie. Şi cele mai cu miez comentarii, semn că musceleanul nu duce lipsă de inspiraţie când ia în colimator o oaie lângă o frunză, cum zice ministrul plecat în faţa statuii vii, care a prins gustul asfaltului. Ca Liviu Ţâroiu să nu rămână fără ripostă la relatările despre plimbările bovinelor pe la „kilometrul zero”, i s-a pus în gură una în stilu-i binecunoscut de către administratorul paginii „Câmpulung Muscel” - care ba a fost, ba n-a fost pagina oficială a municipiului -, veche cunoştinţă a primarului, care are de ce să-i fie recunoscător că s-a gândit la un drept la replică. „Efectiv, aceşti ziarişti sunt răutăcioşi! Animalele au fugit de la abator şi e sens unic pe Fraţii Goleşti!”, ne transmite, prin intermediar, şeful Executivului, a cărui blândeţe faţă de Poliţia Locală, ţinută aproape de casă, ca să nu se rătăcească prin cartierele pană de ursari şi interlopi, a făcut posibil păşunatul printre terasele mărginite de spaţiu verde şi poluat de noxe.

Şi dacă s-a găsit cineva care să-i ghicească gândurile primarului Liviu Ţâroiu, să vedem ce gândesc cei cu imaginaţia stimulată de vederea turmelor, cirezilor, hergheliilor rumegând pe la tomberoane, prin parcări şi prin grădiniţele blocurilor. Cel puţin, în Vişoi, pe tronsonul Turnuri - Rotunda, şi pe breteaua dintre blocuri, şi pe la strada principală, prezenţa cailor te face să te întrebi dacă romii mutaţi la bloc şi-au adus cu ei şi bidiviii pensionaţi de la cărăuşia lemnelor din pădure. 

=Adriana Popa: „Şi, în continuare, nu se face nimic! Probabil, mulţi merg pe vorba: „Las-o, bă, că merge aşa!” Şi mai avem pretenţii să fim oraş turistic. Superb! Chiar avem ce arăta.” =Florina Mirică: „Şi ce vreţi, să aibă grijă primarul de vaci? Să nu exagerăm cu răutăţile „personale”!” =„Câmpulung... ce oraş fain! Se duce de râpă! Păcat!”, a consemnat Ioan Popescu. =O altă nemulţumită a fost Georgeta Scîrleţ: „Staţi să vedeţi cum miroase noaptea pe Grui, de la groapa de gunoi şi de la adăpostul de câini. Vacile sunt o nimica toată. Dar primarului nici că-i pasă. Trebuie să-şi pună la adăpost viitorul familiei dumnealui, ce contează cetăţenii?!” =Următoarea opinie este a lui XMusceleanul Senior: „Mulţumim Primăriei pentru toate eforturile şi munca deosebită, prin care a adus pe cele mai înalte culmi ale frumuseţii şi ale standardelor de civilizaţie Câmpulung Muscel. Haite de câini vagabonzi avem, vaci şi cai pe străzile cartierelor, prin parcuri şi pe străzi, avem. Propun, deci, medalierea conducerii din Primărie, pentru ideea genială: aceea prin care vacile asfaltează gropile şi împrospătează mirosul. Iată de ce îmi plătesc taxele la timp... adică atunci când am eu... chef.” =Dumitru Muraru spune: „Nu vreau să-l jignesc pe Ţâroiu, dar, pe lângă alte rele, nici orăşelului lui nu-i este bine... mulţi vorbesc despre piedicile pe care le pun celor care vor să investească în acest oraş minunat pe cale să devină fantomă. Datoria ta, domnule primar, este să faci oraşul să devină sănătos economic şi financiar. Lăsaţi investitorii să vină, creaţi-le condiţii, iar, dacă vor reuşi să se dezvolte, se va dezvolta şi oraşul nostru, plus localităţile limitrofe. Aşa veţi fi pomenit de chiar cei care vă critică. Numai de bine!” =Adyi Puştu a scris: „Păi, cum să vină investitorii în oraş, când, în loc să le ofere facilităţi pentru a investi aici, le pune piedici, că deh, le strică pasenţa unora, cresc salariile şi le pleacă muncitorii.” =Dumitru Muraru revine: „Că bine zici, Adi! Pentru interesele unora, vor distruge şansa de dezvoltare a unui oraş ca Muscel. Va veni o vreme când nu vor putea ieşi pe stradă aceşti responsabili ai urbei, pentru că vor fi scuipaţi.” =Liviu Mădălin Moise: „Dacă ar fi boi, nu e o problemă! Problema e că sunt hoţi!” =Elena Volcinschi dă vina pe alegători: „Păi, cine a ales boii? Asistaţii social...”  =Nuţi Tică îl apără pe edil: „Nu e primarul văcar.” =Adyi Puştu mai pune puţină sare pe rană: „Acest personaj, ca şi înaintaşii lui, a fost în conducerea ARO, aşa cum a ajuns ARO, aşa o să ajungă şi oraşul. Ce pretenţii să avem de la el, când şi el a participat la una dintre nenorocirile României?!”

Alţii au explicaţii mai apropiate de platforma PSD, care a promis „lapte şi miere” şi a realizat pe jumătate. Adică laptele, la „purtător” la tot pasul. Lăsând ironia la o parte, oamenii reclamă şi situaţii serioase, chiar periculoase, generate de apariţia vitelor şi cailor în calea şoferilor. „Eu, astăzi, era să mă aleg cu maşina praf, după ce mi-a sărit în faţă un cal, în zona Liceului Minier. Era o întreagă herghelie pe marginea şoselei, care alerga ca pe câmp. Mă întreb, dacă nu frânam (la milimetru a trecut prin faţa maşinii), nu ştiu cine m-ar fi despăgubit sau, Doamne fereşte, putea să fie mai rău pentru noi. Autorităţile dorm!”, scrie Andra Guşă.

The most visited gambling websites in The UK