Menu
TRAFIC

În urma unor lucrări ale Transgaz, Păstrăvărie poluată la Dâmbovicioara

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1713

b_400_250_16777215_10_images_2235_Clipboard11.jpgAlarmă de poluare, joi seara, în comuna Dâmbovicioara! Autorităţile au fost sesizate că bazinele unei păstrăvării din localitate, ce a aparţinut Direcţiei Silvice Argeş, au fost contaminate cu o substanţă necunoscută care ar fi provocat moartea peştilor. Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au deschis o anchetă în acest caz.

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit faptul că totul ar fi pornit de la o ţeavă dezafectată a societăţii Transgaz, care se intersecta, la un moment dat, cu conducta de apă ce alimentează bazinele păstrăvăriei, aflată acum în administrarea unei firme private. O echipă de muncitori a lucrat în zona respectivă pentru a îndepărta ţeava scoasă din uz, rezultând scurgerea unei substanţe uleioase, care s-a infiltrat în conducta de apă şi a ajuns în bazinele pline cu peşti. „Până acum, nu se ştie dacă au murit sau nu peştii, cert fiind faptul că apa a fost contaminată cu o peliculă uleioasă provenită de la o ţeavă dezafectată. E posibil ca peştii să fie morţi, pe fundul bazinelor, dar acest lucru nu-l putem confirma până când acestea nu se vor goli. S-au luat probe de apă, probe de peşte, au fost şi cei de la Garda de Mediu şi, în funcţie de rezultatele de laborator, vor fi luate măsurile de rigoare.”, ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei. Păstrăvăria cu pricina se află în afara localităţii Dâmbovicioara, undeva pe drumul spre peştera cu acelaşi nume. A aparţinut Direcţiei Silvice Argeş, însă, în prezent, de ea se ocupă o firmă privată care a câştigat dreptul de administrare în urma unei licitaţii. 

Societatea, amendată cu 40.000 lei

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a amendat societatea care a  produs poluarea accidentală pe Valea „Izvorul Sec” cu suma de 40.000 lei, pentru încălcarea legislaţiei în domeniul apei, respectiv nerespectarea condiţiilor impuse în avizul de gospodărire a apei emis de către ABA Argeş - Vedea. În urma deplasării în teren a reprezentanţilor Inspecţiei Bazinale a Apei din cadrul ABA Argeş - Vedea şi cei ai Gărzii de Mediu Argeş, ca urmare a sesizării primite, au fost constatate următoarele: poluarea s-a produs ca urmare a spargerii unei conducte de transport gaze naturale a Transgaz Mediaş pe un tronson ce subtraversează Valea „Izvorul Sec”. Reprezentanţii Transgaz au sistat lucrarea şi au luat măsurile necesare pentru limitarea poluării: au fost montate 4 baraje din paie aval de locul incidentului pe Valea „Izvorul Sec” (necadastrată), pentru reţinerea reziduurilor lichide cu conţinut petrolier. O păstrăvărie din aval a fost afectată, dar nu a fost semnalată mortalitate piscicolă. Au fost prelevate probe de apă din bazinele piscicole, amonte şi aval de acestea, rezultatele analizelor de calitate a apelor fiind în curs de interpretare. Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea sunt prezenţi în continuare la faţa locului pentru supravegherea acţiunilor de depoluare. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK