Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fosta preşedintă a Judecătoriei Câmpulung, sancţionată de CSM pentru abateri disciplinare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1294

b_400_250_16777215_10_images_2227_Clipboard02.jpgCea care a deţinut funcţia de preşedintă a Judecătoriei Câmpulung, judecătoarea Ana Denis Oprea, a fost sancţionată de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abateri disciplinare. Ana Denis Oprea a condus Judecătoria Câmpulung de la începutul anului 2014 şi până la 1 ianuarie 2017, în prezent fiind judecătoare în cadrul Judecătoriei Piteşti, instituţia din care a plecat, pentru funcţia de la Câmpulung.

Înainte de a părăsi instanţa de la Câmpulung, în decembrie 2016, judecătoarea Ana Denis Oprea a acordat un interviu săptămânalului „Jurnal de Argeş”, în care se plângea că, imediat ce s-a instalat în fruntea instituţiei muscelene, colegii au reclamat-o la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare, dar CSM a declarat-o nevinovată. În 2014, aşa cum povesteşte fosta preşedintă, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi a efectuat verificări la sediul instanţei, cercetările care au vizat-o pe ea finalizându-se cu exercitarea unei acţiuni disciplinare pentru săvârşirea prevederilor articolului 99, litera c, din Legea nr. 303/2004 (desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu), iar mai apoi, la nivelul Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară din cadrul CSM, cu soluţie de respingere cu majoritate rămasă definitivă prin neexercitarea căii de atac.

Dar acum, de când este la Judecătoria Piteşti, nu a mai avut acelaşi noroc şi nu a scăpat de sancţiunea cerută de Inspecţia Judiciară. În cadrul şedinţei din 11 octombrie 2017 a Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară a CSM, s-a luat hotărârea ca judecătoarea Ana Denis Oprea să fie sancţionată, fiind admisă astfel acţiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva ei.

În baza Legii nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, judecătoarei Ana Denis Oprea, de la Judecătoria Piteşti, i s-a aplicat sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pentru trei luni, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută la articolul 99, litera f (refuzul nejustificat de a primi la dosar cererile, concluziile, memoriile sau actele depuse de părţi în proces). Hotărârea nu este una finală, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK