Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Premieră de excepţie la Câmpulung: „Octav”, lungmetrajul filmat la Vila Golescu pe când înfloreau magnoliile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1542

b_400_250_16777215_10_images_2220_Clipboard04.jpg„Ai trăit vreodată senzaţia regăsirii unui prieten bun după multă vreme? Hai s-o trăieşti şi alături de Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, în „Octav”.”, astfel sunt invitaţi câmpulungenii la vizionarea unui film de excepţie, care va avea loc astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor. De ce a fost ales şi Câmpulungul ca loc al unei premiere excepţionale, înainte ca cel mai aşteptat film al toamnei să ajungă în cinematografe? La Câmpulung s-au desfăşurat o bună parte din filmări, la Vila Golescu, mai precis, ale cărei interioare au servit ca decor al unei acţiuni emoţionante. La fel, splendidul parc, în care echipa de producţie s-a instalat pe când înfloreau magnoliile. Fanii paginii de socializare a celei mai recente realizări a cinematografiei româneşti au fost invitaţi să recunoască într-o fotografie micuţa gară în care aştepta Marcel Iureş, premiul oferit fiind o invitaţie dublă la premiera din oraşul în care locuieşte, câştigată de un braşovean. Premiera câmpulungeană a lui „Octav” este programată pentru astăzi, 22 septembrie, de la ora 19.00.

Câmpulungul, gazdă a premierelor dinaintea lansării filmului în cinematografe   

Debutul extraordinar al lui „Octav”, care echivalează cu premiera sa mondială, s-a consumat la Festivalul Internaţional de Film, de la Montreal, desfăşurat în perioada 24 august - 4 septembrie. Producţia românească a fost difuzată pe 3 septembrie. Premiera de Gală, în România, va avea loc pe 4 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, în prezența regizorului Serge Ioan Celebidachi, a producătorului Adela Vrînceanu-Celebidachi, a directorului de imagine Blasco Giurato și actorilor Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ştefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Eric Aradits, Alessia Tofan.

Coproducţia România - Marea Britanie, filmată în primăvara lui 2016, la Câmpulung şi în Studiourile Buftea, va fi lansată în cinematografe pe 6 octombrie 2017. „Octav”, pe care directorul de imagine Blasco Giurato - deţinătorul unui Oscar pentru cel mai bun film străin - îl numea „o minune”, este, potrivit mărturisirii sale, testamentul său pe peliculă. De asemenea, coloana sonoră poartă semnătura unui câştigător a două premii Cesar pentru „Cea mai bună muzică de film”, francezul de origine română Vladimir Cosma.        

„Istoria filmului românesc este pe cale să se schimbe odată cu apariţia lui “Octav”. Cu o distribuţie impresionantă, cel mai nou film al regizorului Serge Ioan Celebidachi ne va ajuta să ne reamintim cine suntem cu adevărat și dacă avem, într-adevăr, curajul să ne explorăm trecutul. Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, două nume, doi prieteni vechi și doi “monștri sacri” cât o întreagă istorie a cinematografiei românești, colaborând din nou în cel mai așteptat film de lung metraj al momentului.”, scriu promotorii unui eveniment excepţional.

Iată în continuare mărturisirile actorilor din rolurile principale despre film şi rolurile lor: 

Marcel Iureș: “Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva, în ultimii 25 de ani, în România. Este cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum. “Octav” e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toţi oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind şi motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de poveşti." Iar despre Victor Rebengiuc: “Victor este unul dintre stâlpii groşi, pe care se sprijină teatrul românesc. Dacă tragem acest stâlp doi centimetri la dreapta sau la stânga, teatrul românesc se dezechilibrează. Victor Rebengiuc poate fi orice. E greu de descris Victor."

Victor Rebengiuc: “Este rolul unui om care îşi întâlneşte un vechi prieten, pe care îl aşteaptă de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată faţă de această întâlnire, în care nu mai spera. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Şi asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru.”

Andi Vasluianu: “A fost o onoare pentru mine să lucrez cu Marcel Iureș și Victor Rebengiuc și mă înclin în fața lor. Am o grămadă de învățat de la ei. Am avut norocul să-i întâlnesc pe amândoi în același loc."

Regizorul Serge Ioan Celebidachi: “Pentru mine, acest film e o poveste despre viaţă. România a venit mult mai târziu. Acum 30 de ani, doream ca povestea să aibă loc în Franţa, dar pe urmă am mutat-o în America şi, la un moment dat, soţia mea a întrebat: Dar de ce n-o faci în România?” (Sursa: Filmul Octav)

The most visited gambling websites in The UK