Menu
TRAFIC

Ministrul Transporturilor insistă că DN73 va fi gata până la sfârşitul lui 2018

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 794

b_400_250_16777215_10_images_2219_Clipboard11.jpgOdată reîntorşi la serviciu parlamentarii, a fost împrospătat şi portalul Camerei Deputaţilor, unde „restanţele” în materia comunicării publice a răspunsurilor la întrebările adresate miniştrilor au fost onorate. Chestiuni importante legate de Muscel, precum depozitul de deşeuri de la ARO sau ritmul total nesatisfăcător în care înaintează reparaţiile pe Drumul Naţional 73, au beneficiat de un punct de vedere prezentat public de destinatarii adreselor înainte şefilor diverselor cabinete ministeriale. Aşa cum intuiam, expeditorii au intrat mai de mult în posesia informaţiilor solicitate, însă pauza în activitatea componenţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului a avut efecte şi asupra site-urilor celor două Camere, unde răspunsurile s-au lăsat aşteptate pe perioada vacanţei parlamentare. Informarea pregătită de şeful Ministerului Transporturilor încă din data de 20 iulie 2017 la întrebarea deputatului Simona Bucura Oprescu referitoare la stadiul proiectului de reabilitare şi modernizare a DN 73 Piteşti - Câmpulung Muscel - Braşov este la îndemâna tuturor din 4 septembrie 2017.  Mai-marele de la Transporturi explică de ce lucrarea este în întârziere, în ce stadiu se află şi ce se va întâmpla în restul din 2017.   

Modernizarea DN 73, realizată în procent de 28%!  

Cam în aceeaşi perioadă în care colega Simona Bucura Oprescu îl interpela pe ministru Cuc pe tema arterei reabilitate după 50 de ani de la construcţie i se adresa aceluiaşi minister şi deputatul Nicolae Velcea. Obiectul interpelării sale: „Reabilitarea şi modernizarea DN 73, segmentul Câmpulung - Braşov, în urma sesizărilor unor cetăţeni care locuiesc în comunele argeşene străbătute de DN 73.” „Aşa cum ştim cu toţii, reabilitarea DN 73 a început în urmă cu câţiva ani, iar cetăţenii apreciază eforturile Guvernului de a finaliza acest obiectiv de importanţă majoră, care oferă acces şi către numeroase zone de interes turistic, fiind, însă, preocupaţi de finalitatea acestor investiţii. În acest sens, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne răspunde care este termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a DN 73 şi care sunt lucrările prevăzute pentru anul 2017.”

Simona Bucura Oprescu şi Nicolae Velcea au împărţit acelaşi răspuns al ministrului Alexandru Răzvan Cuc, care sună cam aşa:                             

„Proiectul „Modernizare DN 73 Piteşti - Câmpulung Muscel - Braşov, km 13+800 - km 42+850, km 54+050 - 128+250” este în întârziere din cauza următoarelor aspecte: 

=Având în vedere disponibilitatea resurselor financiare, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 19.05.2014. 

=De asemenea, deoarece expertizele tehnice, care au stat la baza elaborării studiului de fezabilitate, nu mai erau conforme cu normativele şi normele tehnice în construcţii în vigoare, a fost necesară revizuirea acestora şi, implicit, a proiectului tehnic. 

=În urma revizuirii proiectului tehnic din 2015, au apărut lucrări suplimentare, impunându-se astfel revizuirea Acordului de Mediu pentru zona montană şi împădurită aferentă sectorului Câmpulung Muscel - Braşov. 

Stadiul actual al contractului este următorul: 

=Stadiu financiar: 35,49% (incluzând valoarea avansului de 15%); 

=Stadiu fizic: 28%. 

Lucrările care se vor derula în anul 2017, precum şi termenele estimative aferente sunt următoarele: 

=Finalizarea tronsonului Piteşti-Câmpulung: august-septembrie 2017; 

=Relocarea utilităţilor pe tronsoanele autorizate: martie-noiembrie 2017; 

=Terasamente conform proiectului pe sectoarele autorizate: martie-noiembrie 2017;

=Aşternere de mixturi asfaltice: martie-noiembrie 2017. 

Termenul estimativ de finalizare a lucrărilor de reabilitare a DN 73 Piteşti - Câmpulung Muscel - Braşov este sfârşitul anului 2018.”, este răspunsul ministrului Alexandru Răzvan Cuc. 

 

The most visited gambling websites in The UK