Menu
TRAFIC

Cazul poliţiştilor agresaţi la Berevoeşti, pe masa ministrului Carmen Dan

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2679

b_400_250_16777215_10_images_2193_Clipboard08.jpgCazul poliţiştilor agresaţi de membrii unei familii de oieri, în satul Gămăceşti, în ziua de 21 mai 2017, a ajuns pe masa ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Cazul a fost prezentat ministrului, care a şi răspuns prin poşta electronică.

Cei doi poliţişti de la Schitu Goleşti, care erau în misiune în ziua de „Constantin şi Elena” au fost agresaţi, verbal şi fizic, de trei membri ai familiei Nechifor, Victor, Angela şi fiul lor, Victor Daniel. Totul a pornit după ce echipajul de Poliţie a oprit în Gămăceşti SUV-ul condus de Victor Nechifor, pentru săvârşirea a două contravenţii: pasagera din dreapta faţă, Angela Nechifor, ţinea în braţe băieţelul în vârstă de patru ani, şi autoturismul avea montate pe bara din faţă reflectoare neomologate. Conducătorul auto, Victor Nechifor, a fost sancţionat contravenţional, iar după ce a primit procesul verbal, moment în care a fost anunţat că i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare al maşinii, s-a dezlănţuit. A început să-i aducă injurii agentului Marian Moise, bărbatului alăturându-i-se şi soţia cu alte cuvinte jignitoare. 

Familia Nechifor a fost mustrată de oamenii legii să se potolească şi, crezând că au înţeles, au vrut să plece, să-şi continue misiunea de verificare a mai multor persoane, de etnie romă, aflate în arest la domiciliu în satul de ţigani rudari. Când să închidă portierele autospecialei de Poliţie, Victor Nechifor a început să lovească cu pumnii capota maşinii, iar, pe neaşteptate, s-a năpustit asupra agentului Moise, pe care l-a izbit cu pumnul. În graba să ajungă să lovească autoturismul, Victor Nechifor şi-a pierdut o sanda, pe care a recuperat-o Angela Nechifor şi cu care a început, la rândul ei, să-l lovească pe poliţistul Moise, care, din altercaţie, s-a ales cu hemoragie la mână şi în jurul gurii. Agenţii au solicitat întăriri, apelând 112, dar, până să ajungă mascaţii la Berevoeşti, a venit Daniel Nechifor, fiul cel mare al lui Victor. 

Acesta a avut aceleaşi apucături ca tatăl său, izbind cu o bâtă maşina Poliţiei. După un timp, tânărul a plecat, agitând ameninţător o bâtă. Chiar dacă la faţa locului au ajuns mai mulţi superiori, atât de la municipiu, cât şi de la judeţ, nu a fost făcut niciun demers pe care această situaţie îl impunea: prezenţa unui procuror pentru cercetarea la faţa locului, identificarea martorilor, delimitarea perimetrului pentru conservarea urmelor. Nu s-a întocmit decât o notă de constatare, poliţiştii au fost chemaţi la Parchet, iar infractorii au fost trimişi acasă.

Agentul Marian Moise a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale, fiind lovit la cap, la abdomen şi la o mână, zilele acestea fiindu-i eliberat şi certificatul medical de către medicul legist.

Incidentul de la Gămăceşti, pe masa ministrului de Interne Carmen Dan

b_400_250_16777215_10_images_2193_Clipboard09.jpgMesajul ministrului, pe reţeaua de socializare

După ce au fost înjosiţi de membrii familiei crescătorilor de animale din Berevoeşti, tot activitatea agenţilor de la Schitu Goleşti a fost pusă la îndoială, fiind criticată de comisarul şef Petre Ioniţescu, adjunctul IPJ Argeş în cadrul unei şedinţe, la Câmpulung, plus că a fost declanşat un control intern vizavi de activitatea lucrătorilor de Poliţie. 

Venind în sprijinul poliţiştilor, articolele au fost trimise printr-un mesaj pe Facebook ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care, într-un timp foarte scurt, a şi răspuns: „Am solicitat precizări Poliţiei Române privind aspectele semnalate de dumneavoastră. Toate datele prezentate în articol sunt cunoscute conducerii Poliţiei Române, împotriva agresorilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar conducerea IPJ Argeş şi Poliţia Municipiului Câmpulung sunt preocupate de adoptarea unor măsuri specifice, pentru a preveni apariţia unei stări conflictuale în zonă şi întărirea autorităţii Poliţiei.”

b_400_250_16777215_10_images_2193_Clipboard10.jpgVictor Daniel Nechifor, unul dintre cei 3 agresori

Fiul agresor, Victor Daniel Nechifor, condamnat pentru distrugere

La câteva săptămâni de la incidentul de la Gămăceşti, pe 7 iunie, Victor Daniel Nechifor a depus la Judecătoria Câmpulung o cerere de reabilitare judecătorească a deciziei penale nr. 372/R din 20 iunie 2011 a Tribunalului Argeş, într-un dosar în care a fost condamnat pentru distrugere. Se pare că bărbatul a luat-o cu „Doamne, ajută!”, pentru că, fiind recidivist, situaţia nu e tocmai roz în cazul lui, care a înjurat poliţiştii şi a lovit autospeciala cu o bâtă. În dosarul amintit mai înainte, tânărul a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru distrugere şi lovire şi alte violenţe, pe 28 ianuarie 2011, fixându-i-se un termen de încercare de 8 ani. A avut noroc la Tribunalul Argeş, unde a contestat hotărârea Judecătoriei Câmpulung şi a primit o reducere a pedepsei la doi ani de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de încercare de patru ani. În schimb, restul sentinţei de la Câmpulung a rămas neschimbat, Victor Daniel Nechifor fiind obligat să-i plătească lui Irinel Marian Herţea, care a fost parte civilă în proces, suma de 4.534 lei, contravaloarea reparaţiilor şi lipsa de folosinţă a bunului distrus, şi 500 de lei, cheltuieli de judecată. Pentru cel care a fost bătut de Daniel Nechifor, Ionuţ Cătălin Cîrstoiu, instanţa a stabilit suma de 4.050 lei, cu titlul de daune materiale şi morale, şi 2.537 lei, cheltuieli de judecată. Spitalul Municipal Câmpulung a fost în dosar parte civilă cu suma de 1.901,92 lei, contravaloarea cheltuielilor de spitalizare ocazionate de internarea părţii vătămate, Ionuţ Cătălin Cîrstoiu. Unitatea medicală chiar l-a executat silit pe Nechifor, în aprilie 2014, pentru recuperarea debitului.

Victor Nechifor a contestat una dintre amenzile primite pe 21 mai

Crescătorul de animale din Berevoeşti, Victor Nechifor, a fost sancţionat contravenţional de poliţişti, pe 21 mai 2017, pentru infracţiuni la Codul Rutier, cu 1.740 lei, iar pentru tulburarea liniştii publice, cu 700 de lei. În schimb, soţia sa, Angela Nechifor, a fost amendată cu 3.200 de lei, tot pe Legea 61/1991, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. La începutul lunii iunie, pe data de 7, Nechifor a înregistrat la Judecătoria Câmpulung o petiţie, prin care a contestat procesul verbal contravenţional, seria PAGX, nr. 0103811, din 21 mai 2017, pe OUG nr. 195/2002R, emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş, Secţia de Poliţie Rurală Nr. 14 Schitu Goleşti, adică amenda pentru infracţiunile rutiere, în sumă de 1.740 lei. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK