Menu
TRAFIC

Gospodării afectate de inundaţii, în Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1178

b_400_250_16777215_10_images_2184_Clipboard16.jpgRupere de nori în mai multe localităţi din Muscel! A plouat „cu găleata” în ultimele zile, în mai multe reprize, iar precipitaţiile căzute au umflat pârâurile şi au format torenţi, care au generat inundaţii în gospodării, spre disperarea oamenilor, care şi-au văzut culturile agricole distruse. Reprezentanţi ai ISU Argeş şi ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în ajutorul oamenilor care au avut de suferit. Urmează să se facă inventarul dezastrelor şi să se stabilească pagubele.

Dispensarul şi Postul de Poliţie din Stâlpeni, inundate

Potrivit ISU Argeş, ploile din ultimele zile au afectat mai multe familii din localităţile Godeni, Coteşti, Mihăeşti şi Stâlpeni, fără să fie, însă, avariate reţelele de alimentare cu energie electrică. În aceste zone, precipitaţiile au atins chiar şi 50 litri pe metru pătrat, iar apa din gospodăriile inundate măsura peste un metru. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în comuna Stâlpeni. Potrivit autorităţilor locale, în satul Opreşti, 10 familii au rămas izolate din cauza inundaţiilor. Tot acolo, în noaptea de 9 spre 10 mai, o puternică viitură a distrus şi un drum comunal. Primarul localităţii, Gabi Şebănoiu, s-a aflat, miercuri, în zona calamitată, alături de reprezentanţii SVSU pentru a da o mână de ajutor persoanelor sinistrate. „Au mai fost inundaţii, aici, la noi, dar în halul ăsta niciodată! Ne-a intrat apa până în case, avea peste un metru. Dacă se întâmpla aşa ceva noaptea, murea cineva! Bine c-a fost doar atât! Acum stăm cu frică, dacă plouă mai rău şi vine apa şi ne ia casele? Ce facem? Cine ne ajută?”, se întrebau sătenii din Opreşti. La nivel de comună, au fost afectate de ploile torenţiale în jur de 100 de gospodării şi suprafeţe întinse de culturi agricole, care au fost măturate de ape. Nu au scăpat de furia naturii dezlănţuite nici Dispensarul şi Secţia de Poliţie Rurală din localitate. În ambele cazuri, pompierii din Mioveni au intervenit cu motopompele pentru a evacua apa acumulată în curţile celor două instituţii, la Dispensar, zona inundată măsurând aproximativ 200 de metri pătraţi. Şi debitul Râului Târgului a crescut foarte mult, rupând mai multe maluri la Schitu Goleşti, Mihăeşti şi Stâlpeni. 

Râurile din Muscel au depăşit pragul critic

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a informat că ploile abundente înregistrate la nivelul bazinului hidrografic Argeş-Vedea au dus la depăşirea pragului critic de precipitaţii în mai multe zone. Astfel, la staţia hidrometrică Râuşor Pod, pe Râul Bratia, au fost măsuraţi 25,5 litri/mp într-un interval de şase ore; la staţia Brădet, pe Râul Vâlsan, au fost înregistraţi 15,5 litri/mp, la staţia Bădeni, pe Râul Bădeni, au căzut 16,2 litri/mp într-o oră şi 50 de minute. De duminică şi până miercuri, la ora 6.00, cele mai mari cantităţi de apă au căzut la Vultureşti, pe Râul Argeşel, 75 litri/mp; la Voineşti, pe Râul Târgului, 68 litri/mp; la Râuşor Pod, pe Râul Bratia, 67,9 litri/mp; la Nămăeşti, pe Râul Argeşel, 64 litri/mp, la Bălileşti, 63,8 litri/mp, pe Râul Vâlsan, 49 litri/mp.

The most visited gambling websites in The UK