Menu
TRAFIC

Matriţeria de la Schitu Goleşti va lucra cu firme auto de lux, aşa cum este Rolls Royce

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1315

b_400_250_16777215_10_images_2179_Clipboard14.jpgAm relatat, recent, despre intenţia uneia dintre cele mai puternice unităţi de producţie din apropierea Câmpulungului de a-şi extinde halele industriale, în vederea fabricării de matriţe auto. Pentru aceasta, conducerea SC Fontana Pietro Romania SRL, căci despre aceasta este vorba, a solicitat şi a primit din partea administraţiei publice locale de la Schitu Goleşti, pe al cărei teritoriu funcţionează, acordul de a concesiona direct un teren cu o suprafaţă de 64.343 de metri pătraţi, în intravilanul localităţii. Mai exact, peste 6,4 hectare situate în punctul „La Bănică”, aflate în proprietatea publică a comunei, reprezentând, practic, restul de teren situat în partea sudică a fabricii de matriţe, solicitat încă din vara anului 2016.

În acest scop, Consiliul Local a îndeplinit o primă formalitate necesară punerii la dispoziţia producătorului de matriţe şi anume şi-a dat ok-ul pentru dezmembrarea unei suprafeţe mult mai consistente de 84.464 metri pătraţi în punctul „La Bănică”, pentru a fi desprins din aceasta lotul solicitat de Fontana Pietro. Iniţial, matriţeria italiană a obţinut un teren de 3,6 hectare. Din acest total, 2 hectare au fost cumpărate în anul 2008, iar diferenţa de 1,6 hectare a fost concesionată în acelaşi an. Opt ani mai târziu, adică în 2016, Fontana a cumpărat-o şi pe aceasta. Însă nevoile sale de dezvoltare depăşesc cu mult „averea” funciară a unităţii de producţie, care are intenţii de extindere. Drept pentru care a solicitat o suprafaţă dublă faţă de ceea ce deţine în prezent, primită, într-un final, în concesiune pe 49 de ani. 

La şedinţa de Consiliu, de la sfârşitul lunii martie, când Legislativul a fraternizat cu planurile matriţeriei de mărire a capacităţilor de producţie, care, pentru Primărie, înseamnă mai mulţi bani veniţi la buget, a fost prezent, din partea SC Fontana Pietro Romania SRL, directorul Claudiu Lupaş. Prezenţa acestuia a fost binevenită, întrucât, pe lângă prezentarea intenţiilor platformei industriale pe care o reprezintă, acesta a fost cel mai în măsură să ofere lămuririle cerute de câţiva membri ai Consiliului Local. Înainte de a intra în dialog cu aleşii, Claudiu Lupaş a precizat: „Vrem să extindem halele pentru construcţia de matriţe auto. Suprafaţa ocupată se va extinde şi, astfel, se va mări numărul locurilor de muncă. De asemenea, se vor plăti toate taxele la Primărie. Vom lucra cu firme auto de lux, printre care şi Rolls Royce.”

La întrebarea consilierului Constantin Bâlcă, interesat să ştie dacă a fost luată în calcul posibilitatea realizării unor produse finite, precum scuterele, Claudiu Lupaş a confirmat că o asemenea intenţie este în faza de proiect. „Eu consider că, în următoarea perioadă, vom deveni cea mai importantă uzină pentru automobile de lux. Se va dezvolta astfel economia auto.”, a adăugat reprezentantul Fontana. Investiţia va demara în anul 2018 şi vor fi angajate în jur de 250 de persoane. „Avem deja contracte cu societăţi specializate.”, a mai anunţat Claudiu Lupaş. 

Cum nu se putea, după cum e obiceiul la români, ca votul să meargă şnur - mai cu seamă într-o chestiune în care aleşilor de la Schitu chiar le-a pus Cel de Sus mâna pe cap, pricopsindu-i cu o mină de aur pentru bugetul localităţii -, s-a găsit fostul primar Marciel Palaghiu să se lege de opţiunea Executivului pentru concesionarea directă a celor 6,4 hectare, în detrimentul licitaţiei. Adică pentru „câţiva lei în plus”, marele „avantaj” pe care l-ar fi avut Consiliul Local dacă ar fi scos imobilul la licitaţie, s-au trezit unii să se aşeze în poteca dezvoltării unei firme puternice în zonă, care pompează venituri frumoase în conturile Primăriei Schitu Goleşti. Mai mult decât atât, potrivit lui Claudiu Lupaş, legea permite în astfel de situaţii concesionarea directă. Reamintim că din raportul de evaluare întocmit de expertul autorizat a reieşit o valoare a redevenţei de 23.662 lei pe an.  

The most visited gambling websites in The UK