Menu
TRAFIC

S-au reluat lucrările de demolare a fostului teatru de vară

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1650

b_400_250_16777215_10_images_2179_Clipboard12.jpgLa mijlocul lunii iunie 2015, au început lucrările de demolare a estradei fostului teatru de vară din spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, autorităţile de atunci având intenţia de a amenaja o parcare în loc. Acum doi ani, firma Siacons Eurotrust a fost cea căreia i-au fost încredinţate lucrările pentru suma de 184.257,34 lei. După ce a început desfiinţarea tribunei, mai mulţi aleşi locali au solicitat oprirea lucrărilor, pe motiv că nu au fost luate toate avizele, iar proiectul nu a fost dezbătut şi avizat de Consiliul Local. Chiar dacă fostul teatru de vară era un focar de infecţie, cu bălăriile cât edificiul şi plin de fecale, nemulţumiţii au sesizat Inspectoratul Judeţean în Construcţii Argeş, care a venit în control la Primăria Câmpulung şi a amendat-o pe funcţionara care a semnat autorizaţia de demolare în locul arhitectului şef de atunci, care era în concediu. Contravenţia a fost emisă după ce inspectorii în construcţii au ajuns la concluzia că autorizaţia de construire / desfiinţare eliberată de Primăria Câmpulung în luna mai 2015 este nelegală, neexistând un acord al oficialilor de la Monumente. Doi ani, şantierul a rămas părăsit, deşi mizeria putea fi curăţată.

Cu banii prinşi în buget şi acte în regulă, a demarat demolarea fostului teatru de vară

În 2017, în bugetul municipiului a fost prinsă suma de 230.000 lei (din excedent) pentru desfiinţarea amfiteatrului de vară în curtea fostei clădiri a Primăriei, astăzi Palatul Culturii, şi amenajarea unei parcări. Înainte de a fi prezentat bugetul municipiului şi a fi dezbătut şi aprobat de Consiliul Local, angajaţii de la Compartimentul Investiţii - Achiziţii al Primăriei Câmpulung au solicitat şi obţinut autorizaţia de desfiinţare a amfiteatrului de vară, cu o valabilitate de 12 luni. Banii au fost prinşi în buget, care a fost votat de Consiliul Local, iar acum, că vremea a permis-o, muncitorii firmei care a primit lucrarea acum doi ani s-au apucat de treabă.

Un câmpulungean revoltat a postat pe Facebook: „Astăzi, 24 aprilie, cu durere în suflet, dar şi cu multă furie am constatat că „edilii” urbei noastre s-au apucat să demoleze teatrul de vară de la Casa de Cultură! Jalnic, în locul culturii, vor face loc unei parcări. Nimeni nu zice şi nu face nimic! Este era prostiei, a inculturii, a sfidării. Daţi înainte, tovarăşi, dărâmaţi tot ce a mai rămas din Câmpulung!”

Cu banii aprobaţi de Consiliul Local, cu actele în regulă, ieri, era în plină desfăşurare operaţiunea de demolare a tribunei fostului teatru de vară din spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Un excavator cu o cupă uriaşă încărca basculantele cu moloz, iar o echipă defrişa vegetaţia crescută în apropierea clădirii. Pentru a nu pune în pericol viaţa celor care tranzitau străzile Nicolae Iorga şi Istrate Rizeanu, perimetrul unde se lucra a fost împrejmuit şi supravegheat în permanenţă.

După degajarea terenului, investiţia, aşa cum a fost prezentată anii anteriori, va consta în amenajarea a 26 de locuri de parcare şi a 201,56 metri pătraţi de spaţiu verde.

The most visited gambling websites in The UK