Menu
TRAFIC

Un candidat PNL la Consiliul Local Stoeneşti, Condamnat după ce a bătut doi consăteni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1252

 

Acum mai bine de o lună, un tânăr din Stoeneşti şi-a primit pedeapsa după ce a bătut doi consăteni, unul dintre ei având nevoie şi de îngrijiri medicale.

Constantin Codruţ Şerboiu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru că şi-a cotonogit doi vecini, pe Ionel (Mihai) Cojocaru şi pe Diana Sorina Brocea Tronaru. Pe lângă părţile vătămate, Spitalul Municipal Câmpulung s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea contravalorii tratamentului medical aplicat lui Ionel (Mihai) Cojocaru pe durata spitalizării.

Anul trecut, pentru alegerile locale din 5 iunie, pe listele Partidului Naţional Liberal a figurat şi numele lui Constantin Codruţ Şerboiu, care a vrut să fie consilier local la Stoeneşti. 

Documentele acuzatoare au fost înregistrate la Judecătoria Câmpulung la mijlocul anului trecut, dar instanţa s-a pronunţat pe 13 martie 2017, după mai multe amânări, la cele mai multe absentând nejustificat chiar cel acuzat, Constantin Codruţ Şerboiu. La al cincilea termen, completul penal s-a pronunţat, condamnându-l pe tânăr la amendă penală. Pentru două fapte de lovire, suma stabilită a fost de 2.400 de lei, corespunzătoare unui număr de 240 de zile amendă, adică 10 lei pentru fiecare zi.

Cheltuielile pricinuite cu spitalizarea consăteanului pe care l-a bătut, Ionel (Mihai) Cojocaru, solicitate de Spitalul Municipal Câmpulung, în sumă de 379,53 lei, conform hotărârii Judecătoriei Câmpulung, sunt suportate tot de Şerboiu.

Tânărul „consilier” va achita şi despăgubirile civile şi morale cerute de cele două victime: 299,60 lei, Dianei Sorina Brocea Tronaru, şi 1.000 lei, lui Ionel (Mihai) Cojocaru. Pe lângă aceste sume, Constantin Codruţ Şerboiu va suporta şi cheltuielile de judecată, calculate la 500 lei.

Pentru că sentinţa nu este definitivă, ea poate fi supusă apelului la instanţa superioară, în primele 10 zile de la comunicarea copiei minutei. 

The most visited gambling websites in The UK