Menu
TRAFIC

Proxeneţii, judecaţi la Câmpulung, sub control judiciar

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1112

b_400_250_16777215_10_images_2163prox.jpgAşa cum vă informam în ediţia trecută a ziarului, trei din grupul celor 13 bărbaţi acuzaţi de proxenetism au fost trimişi în judecată pentru această infracţiune, iar celorlalţi 10 le-a fost schimbată măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. De astea s-au ocupat Parchetul şi Judecătoria Câmpulung. Proxeneţii care sunt „abonaţi” la Tribunalul Argeş, 12 la număr, urmează să ajungă în faţa judecătorilor de la Piteşti în cel mai scurt timp, ţinând cont că ultima zi de arest la domiciliu este 7 martie 2017. 

În cazul celor zece: Florin Lungu, Georgian Robert Lungeanu, Mihail Claudiu Enache, Claudius Dumitrescu, Nicolae Sorin Oltean Marta, Cosmin Ionuţ Năstăsoiu, Mihai Răzvan Badiu, Ionuţ Adrian Preda, Marian Bogdan Preda, Dumitru Flavius Mărgescu, marţi, 21 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a cerut prelungirea arestului la domiciliu pentru inculpaţi. Dar completul penal a hotărât să le fie înlocuit arestul la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, din 21 februarie şi până pe 21 aprilie 2017. Conform hotărârii Judecătoriei Câmpulung, pe durata controlului judiciar, bărbaţii au mai multe obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv organele de poliţie din localitatea de domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.  De supravegherea celor doi fraţi, Ionuţ Adrian Preda şi Marian Bogdan Preda, se va ocupa Postul de Poliţie Bughea de Sus, iar de restul, Poliţia Municipiului Câmpulung. Tuturor li s-a interzis să părăsească ţara fără încuviinţarea organelor judiciare sau să comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu alţi participanţi la comiterea faptelor pentru care sunt cercetaţi, martori ori persoane vătămate din dosar. Periodic, inculpaţii trebuie să comunice informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă. Completul de judecată a tras atenţia fiecărui învinuit că, în cazul în care încalcă cu rea credinţă obligaţiile fixate, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

În dosarul lui Cezar Marius Nicolae Dragnea, Ionuţ Cătălin Bejan şi Eduard Mihai Lică, trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, primul termen a fost stabilit pentru data de 4 aprilie 2017. Dar, până atunci, joi, instanţa de la Câmpulung a stabilit ca cei trei să fie cercetaţi sub măsura controlului judiciar, chiar dacă Parchetul a cerut menţinerea arestului la domiciliu. Măsura este aplicabilă pentru următoarele 60 de zile (din 23 februarie şi până pe 24 aprilie 2017, inclusiv). Tinerilor li s-a interzis să depăşească limitele judeţului Argeş fără încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară; să comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi sau martori. În cazul lor, de respectarea obligaţiilor ce le revin pe durata controlului judiciar se va ocupa Poliţia Municipiului Câmpulung.

The most visited gambling websites in The UK